'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)


Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.



Της εκδήλωσης προηγήθηκε ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους του Κοινοβουλίου. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν στο Εντευκτήριο της Βουλής θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις συνεδριάσεις της Ιονίου Βουλής (1863-1864) κατά τις οποίες συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και από την ΣΠΙ΄ συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στις 22 Ιουλίου 1864 στην οποία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Επτανησίων Βουλευτών στην Βουλή των Ελλήνων.




Ελένη Κονοφάου - Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας