ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ"


Το Φωνητικό και το Ενόργανο Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Α.Μ.Κ.Ε. «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ» σας καλούν στην μουσική παράσταση του έργου της Δήμητρας Τρυπάνη: ΟΙ ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 20.00 στην Ιόνιο Ακαδημία.


Λίγα λόγια για το ΕΡΓΟ:

Η μουσική παράσταση «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ» βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Σπύρου Μπογδάνου (Συλλογή Διηγημάτων «Η ΔΕΠΑΙΝΑ» Έκδοση: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1997) πάνω σε αληθινή ιστορία του 19ου αιώνα στα Μαγαζιά Παξών.

Στην ιστορία αυτή, δύο γυναίκες ενώνουν τις  μοίρες τους, μέσα από ένα ταξίδι ζωής, και – κυρίως – μέσα από την αγάπη, τη συγχώρεση και την αυτοθυσία. Η αληθινή αυτή ιστορία, συγκινητική και συνταρακτική ακούγεται στην παράσταση από τα στόματα των δύο γυναικών, που έχοντας καθαρθεί πια μετά το πέρας της ιστορίας, μπορούν ήσυχα και ισόρροπα να μιλήσουν για το τι συνέβη στις ζωές τους και πώς απέκτησαν αυτό το όνομα: «Διδυμάνες», με το οποίο έμειναν γνωστές στην τοπική κοινωνία των Παξών.

Το έργο εμπεριέχει επτά μουσικά κομμάτια, πέντε από τα οποία είναι σύγχρονες επεξεργασίες ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών ενώ τα δύο είναι καινούργια κομμάτια, που γράφτηκαν για το έργο πάνω σε δύο ποιήματα της Παξινής ποιήτριας Ευτυχίας Μάστορα.

Τα παραδοσιακά κομμάτια που επιλέχθηκαν για το έργο είναι από τις περιοχές της Κέρκυρας, των Παξών, της Κρήτης και της Λέσβου.
Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των σπουδαστών του Τ.Μ.Σ. που θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο για να συμμετάσχουν σε μία πολύ σημαντική συνάντηση χορωδιών στο φημισμένο Carnegie Hall.

Προπώληση εισιτηρίων: Corfuland.gr απέναντι από το HONDOS (Ευγενίου Βουλγάρεως, Κέρκυρα).

ΟΙ ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ
Έργο για Δύο Αφηγητές, Φωνητικό Σύνολο ΣΑΑΤ, Σύνολο Δωματίου και Σετ Κρουστών

Οι Συντελεστές του έργου είναι:

Σύλληψη - Μουσική: Δήμητρα Τρυπάνη
Διεύθυνση: Ανέλια Στεφάνοβα
Θεατρική διασκευή κειμένου: Φαίη Λύχνου
Σκηνικό Στήσιμο: Μαίρη Ράντου
Διδασκαλία body percussion: Δήμητρα Τρυπάνη
Σύμβουλος προβών: Μιράντα Καλδή
Ομάδα παραγωγής: Μιράντα Καλδή, Φαίη Λύχνου, Δήμητρα Τρυπάνη

Αφήγηση:    Σία Λύχνου, Ελένη Κάντα
Βιολί: Ανθή Ιωαννίδου, Ρεζάρτα Κρούγια, Ιάσων Μιχάλας Παπαδόπουλος, Αλίκη Σιούστη
Τσέλο: Έλλη Κετεντζιάν
Τσέμπαλο: Κατερίνα Ορφανουδάκη
Κρουστά: Άννα Καταγή, Κωνσταντίνος Χειρδάρης, Αλέξανδρος Κομνάς
Χορωδία: Φωνητικό Σύνολο Τ.Μ.Σ.

Το έργο ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ ανέβηκε πρώτη φορά στις 28 Αυγούστου 2015 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παξών 2015 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ με τους ίδιους βασικούς συντελεστές και με την χορωδία να αποτελείται από μέλη του Φωνητικού Συνόλου του ΤΜΣ, μέλη της Εφηβικής και Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών και μέλη της Εφηβικής Χορωδίας «Αρμονία» της Πρέβεζας.

Χάρη στην σταθερή υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ οι παραγωγές του Φεστιβάλ Παξών 2014 «Μια φορά κι έναν καιρό στους Παξούς» (παραμύθια και λαϊκοί μύθοι των Παξών σε μουσική Δήμητρας Τρυπάνη) με την Παιδική Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» της Πρέβεζας και οι «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ» με το Φωνητικό Σύνολο του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου θα ηχογραφηθούν για τη δημιουργία κασετίνας με cd και δίγλωσσο βιβλίο με κείμενα, στίχους και παρτιτούρες, που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2017 σε σύνολο αλλά και μεμονωμένα.

Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας σε περίπτωση που αδυνατείτε να παρευρεθείτε.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +306944633123 Φαίη Λύχνου
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: fayelychnou@hotmail.com
Facebook page: Friends of Paxos 




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας