ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2015"


Τα Κύθηρα στην
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015

Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι τα Κύθηρα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής για το 2015. Οι καλλιτέχνες ετοιμάζονται, τα όργανα κουρδίζονται, οι χώροι στολίζονται!


Η Μουσική είναι αρμονία, είναι η ένωση των κενών σε μια μουσική κλίμακα. Όπως και η γεωμετρία. Τα σημεία, οι ευθείες και οι καμπύλες είναι σαν τις νότες, τα ημιτόνια και τις μελωδίες.

Είναι και αυτό που ενώνει τους ανθρώπους σε ένα κοινό σημείο επαφής.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι απλά το γεγονός, που εμπειρικά και διαισθητικά ενώνει… ανθρώπους σε περισσότερες από 30 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην Μέλινα Μερκούρη και στην Ευρώπη του Πολιτισμού.






Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας