Δελτίο Τύπου - Μετάδοση της συναυλίας ΑΠ' ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - «Bel canto d΄ amore»


Αθήνα 18/5/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την 151η επέτειο (1864 - 2015) από την ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, η  Δημόσια τηλεόραση παρουσιάζει τη μεγάλη συναυλία:

ΑΠ' ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
 «Bel canto d΄ amore»




ανήμερα της ιστορικής επετείου, στις 21 Μαϊου 2015 και ώρα 20:00 - 22:00 στη ΝΕΡΙΤplus.

Τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Badminton το 2014, τιμώντας τα 150 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, στην πρώτη παρουσίαση της Επτανησιακής Συμφωνικής Μαντολινάτας με τη συνοδεία της  Χορωδίας Λυρικών Καλλιτεχνών του Ιονίου της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, η οποία πλαισιωμένη από τη μοναδική Χορωδία Κερκύρας και τους διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες: Αντώνη Κορωναίο, Ελπινίκη Ζερβού, Ελένη Βουδουράκη, Παντελή Κοντό, Ολγιάνα Πανίτσα, Μπάμπη Βελισσάριο, Χρήστο Αμβράζη, σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε., μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Ακούστηκαν επτανησιακά άσματα όπως:

Η Σερενάτα Ξηρέλλη, Η Ψαρόβαρκα, Ο Νυχτομπάτης, Είσαι το λιμάνι μου, Ουράνιο Πλάσμα, η Πεσσαδιάνα, Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα κ.ά, ιταλικές καντσονέτες, tangos, beguine, boleros, musicals και διάσημες μελωδίες από όλο τον κόσμο όπως:

O Sole mio, Granada, Amigos Para Siampre, Conte Partirο, Summertime, Besame mucho, συνθέτοντας μια εικόνα μαγευτική, που μας ταξίδεψε, "Απ' τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου".




ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας