«Tango el Greco» - Σάββατο 14/3/2015 - Αργοστόλι Κεφαλονιάς


Αθήνα 4/3/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, με ευθύνη στην παρουσίαση  πολιτιστικών εκδηλώσεων που προάγουν την επτανησιακή πολιτισμική κουλτούρα, ταξιδεύει στο Ιόνιο, για να συμμετάσχει στην μουσικοχορευτική παράσταση «Tango el Greco», το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.


Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην ιστορία του Ελληνικού tango, με το μοναδικό ηχόχρωμα της 12μελούς «Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας»  σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της «Ε.Ε.Ε.», μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι διακεκριμένοι λυρικοί ερμηνευτές, Αντώνης Κορωναίος   (τενόρος) & Ελένη Βουδουράκη (μέτζο σοπράνο), ενώ τις  χορογραφίες υπογράφει η καταξιωμένη χορογράφος και υπεύθυνη του Τμήματος Θεάτρου & Χορού της «Ε.Ε.Ε.», Μαρία Θωμοπούλου. Την παραγωγή της παράστασης επιμελείται ο  μουσικός Κώστας  Φραντζής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια εκδηλώσεων των ποικίλων ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ) όπου έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά τα καλλιτεχνικά σύνολα της Ε.Ε.Ε., μετά τις επιτυχημένες, υψηλού επιπέδου εμφανίσεις, στην Αθήνα.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας