4ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ου ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2015

 Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας Παξών& Διαποντίων Νήσων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας, συνδιοργανώνουν το 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής  το Σάββατο 14 Μαρτίου & Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 15 Μαρτίου 2015  στις 6:00 μμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.

Θα συμμετάσχουν 14 χορωδίες από την Κέρκυρα και την Πρέβεζα, οι οποίες καλλιεργούν το Εκκλησιαστικό μέλος. 

Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον θαυμαστό πλούτο της Εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης όπως διαμορφώθηκε μέσα από τους αιώνες στον τόπο μας. Το Βυζαντινό μέλος, την Εντόπια Κεκρυραϊκή Ψαλτική παράδοση, και την Ευρωπαϊκή πολυφωνία.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας