Σεμινάριο για τις "Ορχιδέες της Κεφαλονιάς"


Σεμινάριο για τις "Ορχιδέες της Κεφαλονιάς"
από τον Φορέα Διαχείρισης Αίνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ανακοινώνει την διοργάνωση, στην καρδιά της Άνοιξης και συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, Σεμιναρίου με θέμα: "Ορχιδέες της Κεφαλονιάς"


Οι ορχιδέες αποτελούν μία ομάδα φυτών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν πόλο έλξης των φυσιολατρών. Οι Ελληνικές αυτοφυείς (άγριες) ορχιδέες αριθμούν σχεδόν 200 είδη. Στην Κεφαλονιά είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται παρόμοια Εκδήλωση και η ανωτέρω αποτελεί ένα επιπλέον καινοτόμο Σεμινάριο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Οι ομιλίες θα εισηγηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στο χώρο, μεταξύ άλλων ο Δρ. Σπυρίδων Τσιφτσής, ο οποίος θα συνοδεύει και την εκδρομή που θα ακολουθήσει του Σεμιναρίου, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, σε χαρακτηριστικούς οικοτόπους του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Σε αυτή θα υπάρχει δυνατότητα να παρατηρηθούν, να φωτογραφηθούν και να αναγνωρισθούν είδη Ορχεοειδών που θα απαντηθούν και θα δοθούν σχετικές πληροφορίες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για πληροφορίες, καθώς και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην εκδρομή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ.: 26710-29258).

Το ανωτέρω σεμινάριο αποτελεί το πρώτο μίας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων (Σεμιναρίων και Ημερίδων) που θα πραγματοποιηθούν το 2015, τις οποίες ο Φορέας Διαχείρισης θα ανακοινώνει εγκαίρως στα τοπικά μέσα, στην ιστοσελίδα του (www.foreasainou.gr) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (www.facebook.com/foreasainou).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας