"ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΜΟΥ" - Ένα αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική


ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΜΟΥ

Ένα αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική


Μουσική Διεύθυνση: Παναγής Μπαρμπάτης

Σολίστ: Αντώνης Κορωναίος, Διονύσης Σούρμπης

Με τη χορωδία και μαντολινάτα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Ύστερα από την ανταπόκριση και τη μεγάλη αγάπη του κόσμου, η εφημερίδα «Δημοκρατία», στα πλαίσια των αφιερωμάτων για την 150η επέτειο της Επτανήσου με την Ελλάδα, επανεκδίδει το διπλό cd από τη συναυλία αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική, με τη χορωδία και μαντολινάτα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014.




Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για την επετειακή έκδοση των ΕΛΤΑ



Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για την επετειακή έκδοση των ΕΛΤΑ


συνέντευξη 
στην Βιβιάννα Βαρδή

Η ανακοίνωση των επτά Επτανησιακών Σωματείων σχετικά με την επετειακή έκδοση των ΕΛΤΑ για τα 150 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα ήταν η αφορμή για μια συνέντευξη με την πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ. Κονοφάου, η οποία και διοικητικό στέλεχος των ΕΛΤΑ είναι και διαφορετική γνώμη για τα όσα γράφτηκαν από τα παραπάνω Σωματεία για αυτή την έκδοση έχει:

•Ποιος είναι ο ρόλος της Ένωσης Επτανησίων στην έκδοση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που αφορά την επέτειο της Ένωσης;

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας  και την ευκαιρία που μου δίνετε να αναφερθώ στις  πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ε., που σκοπό έχουν την προώθηση και διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού, σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις του.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,  μέσα στα πλαίσια των ποικίλων πολιτιστικών δράσεών της, κατέθεσε αίτηση   το Μάρτιο του 2013 στην Δ/νση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, προκειμένου να εκδοθεί σε γραμματόσημο το έτος 2014, το ιστορικό γεγονός της επετείου των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, με κάθε τυπική και προβλεπόμενη διαδικασία αλλά και  την σημαντικότητα της έκδοσης αυτής για τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Η θετική ανταπόκριση των ΕΛΤΑ τον Σεπτέμβριο  του 2013, να συμπεριλάβει την 150η επέτειο των Επτανήσων, στην 2η  ειδική αναμνηστική σειρά 2014  «ΕΠΕΤΕΙΟΙ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ», γεγονός που αποδεικνύει την σημαντικότητα της πρότασής μας, τιμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε., αλλά και γενικότερα το λαό των Επτανήσων. Για το λόγο αυτό δράττομαι της ευκαιρίας εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, για την συμβολή τους αυτή.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η Δ/νση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, δέχεται πλήθος αιτημάτων και επιλέγει μεταξύ πολλών, εκείνα τα οποία θεωρεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές για την έκδοση φιλοτελικής σειράς. 


•Μπορείτε να μας πείτε για τη συγκεκριμένη έκδοση και τι περιλαμβάνει;

Η συγκεκριμένη έκδοση, απεικονίζει 6 μοναδικά γραμματόσημα σε  σετ δύο (2) Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τυποποιημένη σειρά γραμματοσήμων, Απλό άλμπουμ γραμματοσήμων, και Κάρτες Μάξιμουμ Prepaid, από σημαντικές επετείους και γεγονότα που σηματοδοτούν το έτος 2014, αφήνοντας το στίγμα τους και διαδραματίζοντας το δικό τους ρόλο στην νεότερη ιστορία.

Η θεματολογία της Σειράς περιλαμβάνει:

•Την κατάκτηση για το 2014 του περιζήτητου τίτλου της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» από την πόλη της Θεσσαλονίκης,

•Την συμπλήρωση 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα

•Την συμπλήρωση 300 χρόνων από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υποστηρικτή της παιδείας και της μάθησης με πλούσιο εθνεγερτικό έργο,

•Την επέτειο των 120 χρόνων από τα εγκαίνια της Διώρυγας της Κορίνθου, η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο,

•Τα 200 χρόνια από τη σύσταση της Φιλικής Εταιρίας από τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ, με σκοπό την απελευθέρωση του Ελληνισμού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και

•Την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Πανεπιστήμια της Ελλάδας με τις σχετικά πιο οργανωμένες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές.

•Πως σχολιάζετε την ανακοίνωση (7) επτά  Επτανησιακών Πολιτιστικών σωματείων Αττικής που αφορά την έκδοση του γραμματόσημου από τα ΕΛΤΑ;

Πιθανά αναφέρεστε στο Δελτίο Τύπου που προβάλουν, ως  προτροπή και πρωτοβουλία των συγκεκριμένων Σωματείων, την έκδοση του προαναφερόμενου ειδικού αναμνηστικού γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ Α.Ε.

Μετά από την τεκμηριωμένη αποδοχή του αιτήματός μας από τα ΕΛΤΑ, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα κίνητρα των συμπατριωτών μου με την εν λόγω δήλωση και που αυτά αποσκοπούν. Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ιδρύθηκε για να ενώσει όλους του επτανησίους προς ένα κοινό σκοπό και κάθε μας κίνηση διέπεται από υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

•Υπάρχει  επετειακή έκδοση με αφορμή τα 150  χρόνια της Ένωσης από τα παραπάνω σωματεία;

Ως διοικητικό στέλεχος των ΕΛΤΑ Α.Ε. επί σειρά ετών, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου έως τώρα,  έκδοση γραμματοσήμων από τα σωματεία που αναφέρετε. Θα ήθελα όμως να εστιάσω στην σημαντικότητα της έκδοσης (με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους μας) και την προβολή της 150ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, μέσα από ένα Οργανισμό/εταιρία, με μακρά πορεία στις Καθολικές Υπηρεσίες και τον Φιλοτελισμό και αυτό είναι που θα έπρεπε να επικροτούμε όλοι οι επτανήσιοι.


ΠΗΓΗ: lefkadapress.gr


Ε.Ε.Ε - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2013

Η "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΣΤΟ Ι' ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Συμμετοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
στο Ι΄ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 
η διεξαγωγή του οποίου για το επετειακό έτος 2014 
των 150 χρόνων της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα 
θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.



Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου «Δέκα μορφές - Δέκα ιστορίες»


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καπράνου «Δέκα μορφές - Δέκα ιστορίες» {μυθιστορηματικές βιογραφίες] - Εκδόσεις Ιωλκός.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Γενναδίου 8 & Ακαδημίας (7ος όροφος), στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ».

• Χαιρετισμούς θα απευθύνουν: ο Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. και ο εκδότης Κώστας Κορίδης.

• Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Νατάσα Μποζίνη, ιστορικός ερευνητής - δημοσιογράφος και ο συγγραφέας του έργου, Γιώργος Καπράνος.

• Θα ακολουθήσουν αποσπάσματα του έργου και απαγγελίες από την ηθοποιό Νέλλυ Γκίνη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό, ο οποίος και θα διευθύνει και την εκδήλωση.


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Παύλος Ναθαναήλ                                 Αυγερινός Ανδρέου


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στις πνευματικά άνυδρες εποχές που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος, εγκλωβισμένος στο κλίμα της γενικευμένης ευτέλειας και της πνευματικής παρακμής που κυριαρχεί στην κοινωνική μας ζωή, μια απόπειρα αντίδρασης και απόδρασης με όπλο τη γνώση και την ιστορική αναζήτηση, μοιάζει με το ζωογόνο άνεμο που μας προσφέρει ριπές αναγκαίας και χρήσιμης αυτογνωσίας.

Οι μυθιστορηματικές βιογραφίες αυτού του βιβλίου, μας οδηγούν σε περασμένες εποχές, κρίσιμες για τον τόπο, την ελευθερία, τον πολιτισμό και την ύπαρξή του.

Οι Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος, Ανδρέας Λασκαράτος, Χαρίλαος Τρικούπης, Κωστής Παλαμάς, Κωνσταντίνος Καβάφης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Νίκος Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός και Γιάννης Ρίτσος, αποτελούν τις πηγές έμπνευσης για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου.

Φιλοδοξία του συγγραφέα, είναι να καλέσει τον αναγνώστη σ’ ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. Η «μηχανή» του χρόνου είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο κάθε λαός και ο καθένας από μας, είναι η συνέχεια του χθες. Αυτό το χθες, μας γνέφει να το γνωρίσουμε και με τη γνώση του, ίσως κατορθώσουμε να σχεδιάσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.-
Γ. Κ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα  17/2/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ευχαριστεί θερμά τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ,  για την κυκλοφορία της 2ης αναμνηστικής σειράς 2014 «ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και την έκδοση σε γραμματόσημο, φάκελου πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τυποποιημένης σειράς γραμματοσήμων, σετ 6 καρτών Maximum Prepaid και απλό λεύκωμα σειράς, με αναφορά στην επέτειο των 150 χρόνων της Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ελένη Κονοφάου
Ο Α΄Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Γιαννουλάτος
Η Β΄Αντιπρόεδρος Κατερίνα Δραγώνα
Η Γεν.Γραμματέας Μαρία Γραμματικού
Η Βοηθός Γραμματέα  Αντελίνα Αρκούδη
Ο Ταμίας Δημήτρης Μαυροπόδης
Ο Βοηθός Ταμία Γεράσιμος Ροσόλυμος

Ο Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων Ελευθέριος Κατωπόδης
Οι Σύμβουλοι:
 Θωμάς Κατσαρός
Δημήτρης Αργυρός
Βασιλική Καββαδά
Χρυσόστομος Μανιάς
Νικόλαος Λούτας
Ελένη Χάρου
Νικόλαος Γλυτσός







ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα 12/2/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Ε.Ε.Ε., ύστερα από πρόσκληση της Δημόσιας Τηλεόρασης, συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα - αφιέρωμα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μπάμπη Βελισσάριο και Ελπινίκη Ζερβού, σε μουσική διεύθυνση συναυλίας, του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Παναγή Μπαρμπάτη.


«Όπως κάθε χρόνο, στις 13 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα Ραδιοφώνου. Η μέρα, κατά την οποία τιμάται το Ραδιόφωνο ως Μέσο, αποσκοπεί στη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, στην προώθηση της πληροφορίας αλλά και της ελευθερίας της έκφρασης. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της γυναίκας στα Ραδι...οκύματα, πρωτοβουλία που εντάσσεται στη δέσμευση της UNESCO για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Η Δημόσια Ραδιοφωνία συμμετέχει στην πρωτοβουλία και θυμάται τις γυναικείες φωνές που μεσουράνησαν στα ραδιοκύματα με τη βοήθεια των αφηγήσεων των ακροατών. Επί πολλές μέρες, οι ακροατές της ραδιοφωνίας «μίλησαν για τη φωνή που τους… μίλησε»! Μοιράστηκαν εμπειρίες και στιγμές που βίωσαν με τις αγαπημένες τους γυναικείες φωνές. Και αυτές τις εμπειρίες θα ακούσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το Πρώτο Πρόγραμμα, στο «ακριβώς» και στο «και μισή» της ώρας.

Ειδικά στο δίωρο 06.00 – 08.00, θα ακούσουμε συγκεντρωμένες όλες τις ιστορίες των ακροατών, όπως τις ηχογραφήσαμε επί δύο εβδομάδες.


Στο δίωρο 08.00 – 10.00, η Έλενα Καραγιάννη και η Μαρία Κοζάκου θα επικεντρώσουν τις αναφορές τους στις φωνές που «υπερψηφίστηκαν» από τους ακροατές. Τη Μαρία Ρεζάν και τη Μαριάννα Κορομηλά, αλλά και άλλες «δημοφιλείς» στιγμές της ιστορίας των γυναικείων φωνών. Ακόμα:

• 10.00-12.00, ο Προκόπης Δούκας θα στρέψει το ενδιαφέρον της εκπομπής του στο περιεχόμενο της μέρας με το δικό του τρόπο.


• 12.00 -14.00, η Βάλια Καϊμάκη θα αναλάβει την επιστημονική προσέγγιση του θέματος «γυναίκα και δημόσιος λόγος», «ο ραδιοφωνικός λόγος και η επιρροή του στην ισότητα».

• 15.00 -16.00: "Οι φωνές που μας μίλησαν". Ειδική εκπομπή με τρεις εμβληματικές φωνές του παρελθόντος: Χαρά Τσακίρη, Αρετή Γιαννακάκη και Βέρα Στρατάκου, σε επιμέλεια Αγγελικής Μπαλάσκα.

• 16.00 -17.00 Γιάννης Δημητριάδης - Γυναικείες φωνές στο τραγούδι.

• 17.00 -18.00: «Δόμνα Σαμίου, η υπάλληλος!» Η θητεία της Δόμνας Σαμίου ως υπαλλήλου της ΕΡΤ, σε επιμέλεια Έλενας Νεοφωτίστου.

• 18.00 - 20.00: Οι γυναικείες φωνές του ραδιοφώνου μέσα από την αφήγηση του Γιώργου Παπαστεφάνου, καλεσμένου του Σιδερή Πρίντεζη.

Από τις 20:00, η γιορτή του ραδιοφώνου μεταφέρεται στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας:

• 20:00-22:00: Συναυλία με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη και σολίστ τον τενόρο Μπάμπη Βελισσάριο και τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας -εκτός από το Τρίτο Πρόγραμμα- και από το webTV της ιστοσελίδας της Δημόσιας Τηλεόρασης www.hprt.gr, ενώ θα μαγνητοσκοπηθεί και για την τηλεόραση.

• 22:00-24:00: Θεατρική παράσταση «Ηθοποιός Νατάσσα», με τις Μαρία Αλκαίου και Άννα Καλουτά, παραγωγής 1989, σε κείμενο Ντίνου Ταξιάρχη.»

Καλή σας ακρόαση!


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Ψήφισμα Συμπαράστασης


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας,  κατά την συνεδρίαση   της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2014, αναφέρθηκε διεξοδικά στο τραγικό γεγονός των καταστροφικών σεισμών, που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν το νησί της Κεφαλλονιάς, με συνέπεια την σκληρή δοκιμασία των κατοίκων του καθώς και των απανταχού Κεφαλλήνων.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι     Ο μ ό φ ω ν  α

1. Να εκφράσει την συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλληνίας.
2. Να παροτρύνει και να στηρίξει κάθε  ενέργεια βοήθειας  με απώτερο σκοπό την ανακούφιση των κατοίκων του νησιού.
3. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Πειραιάς, 10 Φεβρουαρίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ε.Ε.Ε - Δελτίο Τύπου


 



Αθήνα 05/02/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 2 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το έτος 2014 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ε. , με κύριο θέμα, τον καταστροφικό σεισμό στο νησί της Κεφαλονιάς και τον δοκιμαζόμενο λαό του Ιονίου.

 Οι θύμησες από το σεισμό του 1953, ήρθαν ξανά στη μνήμη μας και η λύπη μας , δεν αρκεί για να γιατρέψει τις πληγές του εγκέλαδου και τα σοβαρά προβλήματα που επέφερε στους Κεφαλλονίτες συμπατριώτες μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε., στηρίζει κάθε πρωτοβουλία από όπου κι αν  προέρχεται, που σκοπό έχει την παροχή βοήθειας προς τους δεινοπαθούντες κατοίκους της Κεφαλονιάς και εξετάζει  τρόπους για πρόσθετη βοήθεια.

Με την αρωγή όλων μας, ευχόμαστε γρήγορα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και το νησί να επανέλθει στους καθημερινούς του ρυθμούς, αφήνοντας πίσω του όλες τις οδυνηρές συνέπειες της σεισμικής δραστηριότητας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών - Δελτίο Τύπου



Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών 
Αγ. Κωνσταντίνου 4, Αθήνα
Email kefallinesathinon@yahoo.gr
Τηλ. 210 5222761

Πρωτοβουλία Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών για το σεισμό

Το 2014 ξεκίνησε με μία μεγάλη δοκιμασία για το νησί μας, ξυπνώντας μνήμες του 1953 και των τότε καταστροφικών σεισμών. Η είδηση του σεισμού συγκλόνισε όλους όσους βρισκόμασταν  εκείνη τη στιγμή μακριά από το νησί μας.

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών λαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει έκτακτη  σύσκεψη όλων των κεφαλλονίτικων σωματείων της Αθήνας, ώστε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να συνδράμουμε αποτελεσματικά, όλοι οι Κεφαλλονίτες της πρωτεύουσας ενωμένοι τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών μας!

Να πιέσουμε όλοι σαν μία γροθιά την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο να ενσκύψει στα προβλήματα των σεισμοπλήκτων, όχι πρόσκαιρα και για εντυπωσιασμό αλλά σε βάθος και με ουσία!

Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών, ο πρόεδρος Τάσος Βαλλιανάτος, το ΔΣ και είμαστε σίγουροι  όλοι οι Κεφαλλονίτες της Αθήνας, θα είμαστε δίπλα στο νησί μας  σε αυτές τις δύσκολες ώρες!
Η σκέψη και οι προσευχές όλων μας είναι στην Κεφαλονιά  μας και τους Κεφαλλονίτες, τους δικούς μας ανθρώπους!

Το νησί μας θα βγει πιο δυνατό για μία ακόμη φορά από αυτό το σκληρό χτύπημα του εγκέλαδου!

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2014

Το ΔΣ της Αδελφότητας Αθηνών




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας