Ο Οδυσσέας Άννινος εκθέτει έργα του στο Ληξούρι


"Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ"
ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ο Οδυσσέας Άννινος με το ιδιαίτερο στυλ του, χωρίς να είναι διαφοροποιημένος από την εποχή του ρομαντισμού, εμπνεύστηκε και ζωγράφισε θέματα απ' τις ταινίες του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

από την ταινία "ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση με τα έργα του, όπου παρουσιάστηκε, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις τις πατρίδας μας. Και τώρα έχει σειρά η γενέτειρα του καλλιτέχνη! Από τις 13 έως 17 Αυγούστου τα εξαιρετικά έργα του Οδυσσέα Άννινου θα μας περιμένουν στο Δημαρχείο Ληξουρίου στην Κεφαλονιά.

από την ταινία "ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ"

Όπως οι πιο πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι, ο Οδυσσέας Άννινος είναι ένα σπάνιο μείγμα νοημοσύνης και εντιμότητας - της θαυμάσιας εκείνης ιδιότητας να φτάνει στις βασικές αρχές της έκφρασης. Δεν μπορεί κανείς να λέγεται ζωγράφος χωρίς αυτές τις ιδιότητες, ούτε ακόμα χωρίς την πραγματική ενέργεια στα προβλήματα της εποχής μας. Ο Οδυσσέας είναι ένας ζωγράφος δυνατός που κομματιάζει το φανταστικό για να το συναρμολογήσει ξανά σ' ένα νοητικό σύνολο χωρίς απώλειες από συναισθηματικό και οπτικό περιεχόμενο!

από την ταινία "Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ"






Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας