Μουσικό Φεστιβάλ Παξών - 2014


Μουσικό Φεστιβάλ Παξών - 2014
ΠΑΞΟΙ MUSIC FESTIVAL -  2014

Το Paxos Festival Trust, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παξών και ο Δήμος Παξών σας καλωσορίζουμε στο Φεστιβάλ Παξών 2014, στο 28ο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ μας σε αυτό το μαγικό νησί.

Κάθε χρόνο κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο μαγικό νησί των Παξών για να να παίξουν μουσική μαζί, και να ζήσουν στην ζωή των μικρών παραθαλάσσιων χωριών. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την μουσική όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς πρόβες είναι ανοικτές στο κοινό ακόμα και πριν τις βραδινές συναυλίες τους.

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος το Φεστιβάλ Μουσικής Παξών 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου 2014 καθώς και να καλωσορίσουμε τους νέους καλλιτεχνικούς διευθυντές μας Άλις Τέρνερ και Μάικλ Μπραόυνλι Γουόκερ.

Το πανέμορφο νησί των Παξών βρίσκεται στο Ιόνιο λίγα μίλια νότια της Κέρκυρας.  Μόλις 12 χιλιόμετρα μήκος και περίπου 4 πλάτος το νησί των Παξών είναι καταπράσινο, και καλυμμένο από ελαιόδεντρα, που έφεραν οι Ενετοί τον 14ο αιώνα. Οι βράχοι και οι γκρεμοί της παρθένας ακτογραμμής του βρέχονται από κρυστάλλινα, διαυγή νερά. Η εξερεύνηση με βάρκα και το κολύμπι είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του επισκέπτη στους Παξούς.


Το χωριό – λιμάνι του Λογγού περιτριγυρισμένο από πλατώματα με ελαιώνες, αρχαία λιθόστρωτα μονοπάτια και μαγικά, πεντακάθαρα νερά αποτελεί την καρδιά του φεστιβάλ, αφού η πλειοψηφία των συναυλιών διεξάγεται στο Παλιό Σχολείο του Λογγού.

Οι Παξοί είναι επίσης γνωστός προορισμός για τα μονοπάτια τους μέσα από τους ελαιώνες, δίπλα στους γκρεμούς με την δραματική θέα στο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου Πελάγους, που καταλήγουν συνήθως σε έρημες παραλίες του νησιού.

Υπάρχει ποικιλία καταλυμάτων στους Παξούς από μικρά ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες ως στούντιο και επιπλωμένα διαμερίσματα.

Χορηγοί

Είμαστε ευγνώμονες στον Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Μπογδάνο για την παραχώρηση των αιθουσών και για την στήριξη των δραστηριοτήτων του Τραστ.

Οι συναυλίες γίνονται με την χορηγία της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Thameswharf, του Ιδρύματος Μάκιντος, του ζεύγους Γκράχαμ και Γιάννας Σίμπσον και ανώνυμων δωρητών που στηρίζουν μεμονωμένους μουσικούς.

Το Μουσικό Εργαστήρι των Παιδιών πραγματοποιείται χάρη στην διαρκή και γενναιόδωρη στήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστόπουλου και την θερμή συμπαράσταση της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας, Κατερίνας Κοσκινά. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους διευθυντές, δασκάλους και συλλόγους γονέων του Σχολικού Κέντρου Παξών στα Μπογδανάτικα.

Το Τραστ ευχαριστεί ιδιαίτερα την Φαίη Λύχνου για την ακούραστη συνεισφορά της στην εκτελεστική παραγωγή στους Παξούς, χωρίς την οποία το Φεστιβάλ δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Σολίστες από την Hallé Orchestra του Ηνωμένου Βασίλειου και από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα ενταχθούν στο Ergon Ensemble (ένα από τα πιο γνωστά σύνολα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα), οι δύο σκηνοθέτες - πιανίστες μας και η λαμπρή νεαρή μέτζο - σοπράνο Rebecca Afonwy - Jones (άρτι αφιχθείσα ​​από το κύριο πλατώ του The Royal Opera,  Covent Garden) για να μας παρουσιάσουν μια υπέροχη εβδομάδα παραστάσεων.

Η Δήμητρα Τρυπάνη επιστρέφει στο νησί για να οδηγήσει ένα διευρυμένο εργαστήριο για τους νέους του νησιού, με μουσική ειδικά φτιαγμένη για τα μαθήματα, σε συνεργασία με την χορωδία της Anelia Stefanova και μια ομάδα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς μουσικής. Ένα δεύτερο εργαστήριο, με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και όργανα, θα διευθύνεται από την Μάρθα Μαυροειδή.

Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε διάσημους μουσικούς και τραγουδοποιούς όπως τον Frank Musker και το Γιάννη Σπάθα, ο οποίος θα διευθύνει ένα εργαστήρι ειδικά για γράψιμο τραγουδιών. Παρουσιάσεις του υλικού από τα εργαστήρια θα περιληφθούν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ανοίγει με παραστάσεις από το σύνολο κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας («το παλαιό») στις πλατείες του Γάιου και της Λάκκας.


Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το υπέροχο, ποικίλο πρόγραμμα.





Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας