"POST VACATION BLUES" Η έκθεση - παρέμβαση σύγχρονης τέχνης στους Παξούς


Δελτίο Τύπου

POST VACATION BLUES

Η έκθεση - παρέμβαση σύγχρονης τέχνης στους Παξούς


Ο Δήμος Παξών παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο Post Vacation Blues που θα πραγματοποιηθεί στο παλαιό σχολείου Λογγού, από τις 4 έως και 31 Ιουλίου 2014.

Η έκθεση Post Vacation Blues αποτελεί την πρώτη ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται σε ένα από τα ιστορικά κτίρια του νησιού, στο παλαιό σχολείο Λογγού, σε παραγωγή του Δήμου Παξών. Αποσκοπεί στο να συγκεράσει τα έργα έξι καλλιτεχνών, με πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό εικαστικό λόγο που όμως χαρακτηρίζεται από κοινούς «τόπους» και μια έντονη ευαισθησία σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα έργα που θα εκτεθούν, ζωγραφικά, γλυπτικά ή in situ εγκαταστάσεις αναφέρονται στη συλλογική μνήμη αλλά και στην απώλειά της, στις έννοιες του «δικτύου» και πλέγματος που πηγάζουν μέσα από την γεωμετρία της φύσης, στην πιθανή συνύπαρξη ευγένειας, λεπτότητας, ωμότητας και βίας ή στη διερεύνηση της ανθρώπινης προσωρινότητας.

Αφαιρετικά τοπία πάνω σε γύψο συνδιαλέγονται με “ξεφουσκωμένα” γλυπτικά προσωπεία και θραύσματα ενός αρχαϊκού παρελθόντος ενώ παράλληλα, ζωγραφικά έργα με υφές εννοιολογικού και ρεαλιστικού βάθους αλληλεπιδρούν με μεγάλα μαύρα πλέγματα ή μικρών διαστάσεων έργα που ερευνούν λεπτομερείς διαδικασίες που σχετίζονται με κάποια αρχιτεκτονική και τείνουν να μιλούν για την αλήθεια και τη καθαρότητα.

Την έκθεση θα συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος ο οποίος πέρα από τα έργα των καλλιτεχνών δοσμένα με τρόπο που θα αποκαλύπτουν τον διάλογο που έχει προϋπάρξει, θα περιλαμβάνει και θεωρητικό κείμενο του ιστορικού τέχνης & επιμελητή Σωτήριου Μπαχτσετζή. Ο κατάλογος θα αποτελέσει τεκμήριο της έκθεσης και τέλος, θα λειτουργεί και ως ένα “οπτικό ημερολόγιο” της διαδικασίας των δημιουργών σε συνάρτηση με το ίδιο το νησί.

Συμμετέχουν οι  καλλιτέχνες:

Αλέξανδρος Κόκκινος,
Γιώργος Μαραζιώτης,
Αναστασία Παπαλεωνίδα- Πούντζα,
Αιμιλία Παπαφιλίππου,
Γιώργος Τσεριώνης
Διονύσης Χριστοφιλογιάννης


Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 4 – 31 Ιουλίου 2014
Είσοδος: Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 19.00 – 23.00
Παλαιό Σχολείο Λογγού

Παραγωγή Έκθεσης: Δήμος Παξών

Διεύθυνση παραγωγής έκθεσης: Γιώργος Μαραζιώτης, Αναστασία Παπαλεωνίδα- Πούντζα & Φαίη Λύχνου

Επικοινωνία: MEM Communication & Cult. Production

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας