“Στην πανσέληνο του Ιουλίου”




“Στην πανσέληνο του Ιουλίου”

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και η 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, γιορτάζουν την Πανσέληνο του Ιουλίου, το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 21:30, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, με είσοδο ελεύθερη για τον κόσμο.

Στη μουσική βραδιά, που πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό για τα 150 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, θα ακουστούν ποιήματα Επτανησίων ποιητών μελοποιημένα από τους Επτανήσιους συνθέτες, Αλέξανδρο Γκρέκ, Ναπολέοντα Λαμπελέτ, Διονύσιο Λαυράγκα, Νικολάο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο, Σπυρίδωνα Ξύνδα και Σπύρο Σαμάρα.

Ακόμα θα παιχτούν έργα του σύγχρονου Κερκυραίου συνθέτη Κίμωνα Χυτήρη μερικά σε πρώτη παρουσίαση.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Έλλη Καρύδη, η μέτζο σοπράνο Σταματίνα Καρύδη και ο βαρύτονος Παναγιώτης Πράτσος.

Τα έργα θα παίξουν οι μουσικοί της Μαντολινάτας της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου, Γεράσιμος Βλάχος, Νίκολη Γαούτση, Ανδρέας Καββαδίας, Διονύσης Καββαδίας, Ιωάννα Κουλούρη, Γεράσιμος Κουλούρης, Σταμάτης Κουλούρης, Πελοπίδας Λόμης, Σοφία Μάζη, Κατερίνα Μίαρη, Μαρία Μίτσουλη, Γεώργιος Πανδής, Γρηγόρης Σαλβάρης, Κωνσταντίνα Τσουκαλά, Γρηγόρης Φωτεινός και Συμεών Φωτεινός, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πουλή.

Ποιήματα Επτανησίων ποιητών θα διαβάσουν οι ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, Κατερίνα Γεωργάκη, Νότα Δαρμανή και Σοφία Τόμπρου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας και η παραγωγή είναι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας