16 Μετάλλια για τους αθλητές της Κέρκυρας στους Αγώνες της Κορσικής


 16 Μετάλλια για τους αθλητές της Κέρκυρας στους Αγώνες της Κορσικής

για την δημοσιογραφική ομάδα
της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαργαρίτα Βάρθη
Email: margarita.varthi@enosieptanision.gr

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε  η συμμετοχή του Δήμου Κέρκυρας στους αγώνες των Νησιών COJI “Jeux Des Iles 2014”, που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Κορσικής Ajaccio από 30/6 - 3/7/2014. Συγκεκριμένα οι 7 αθλητές (σε στίβο - κολύμβηση) από την Κέρκυρα απέσπασαν συνολικά 16 μετάλλια και κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις παρά την ελλειπή προετοιμασία τους λόγω των προβλημάτων στις προπονητικές εγκαταστάσεις.

Κώστας Τόμπρος, Ευτυχία Λίβερη,
Κωνσταντίνα Μουχλιανίτη και Δημήτρης Τζιβάνης
(Η ομάδα κολύμβησης)

Να σημειώσουμε ότι η Κέρκυρα, που συμμετέχει στους αγώνες απο το 2000, ήταν η μόνη περιφέρεια που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ικανοποιημένος απο την εμφάνιση του δήλωσε ο Χαράλαμπος Βασιλάκης, χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία:  "Γενικά μου άρεσε πολύ το ταξίδι. Είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία να πηγαίνει ταξίδι στο εξωτερικό για αγώνες" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι πήγα καλά. Στο εξωτερικό όταν ακούω μόνο το όνομα της Κέρκυρας και κανένα άλλο ελληνικό μέρος αισθάνομαι σαν να εκπροσωπώ ολόκληρη την Ελλάδα. Και είναι ωραίο αυτό το συναίσθημα. Ο στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που είναι του χρόνου".

Η Ευτυχία Λίβερη με τέσσερα συνολικά μετάλλια στην κολύμβηση τόνισε ότι: "ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό παρά την ανεπαρκή προετοιμασία. Η Κορσική μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω πιο δυνατά" κατέληξε αναφερόμενη και στο πρότυπο της που δεν είναι άλλος απο τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Χαράλαμπος Βασιλάκης

Οι δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας, χωρίς θερμαινόμενη πισίνα για δυόμιση μήνες, "πείσμωσαν" την Κωνσταντίνα Μουχλιανίτη καθώς όπως είπε "σκέφτηκα όλες αυτές τις δυσκολίες που περάσαμε και είχα βάλει ένα προσωπικό στοίχημα να πετύχω και να κάνω καλούς χρόνους και ευτυχώς όλα πήγαν καλά".

Για αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας έκαναν λόγο οι δυο προπονητές που συνόδευσαν τους αθλητές στην Κορσική στις δηλώσεις τους στα Επτανησιακά Νέα. Ο Κώστας Τόμπρος προπονητής στο Ναυσίθοος επισήμανε ότι: "Αυτοί οι αγώνες βοηθούν τους αθλητές από διαφορετικές χώρες να συμβιώσουν μαζί, να μπουν στη λογική της ευγενούς άμιλλας και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Οι Κερκυραίοι αθλητές στάθηκαν επάξια απέναντι στους αθλητές των άλλων περιοχών. Η ψυχολογία είναι πάρα πολύ καλή διότι τα παιδιά  κατέκτησαν αρκετά μετάλλια. Δυστυχώς ήταν μια άσχημη χρονιά από απόψη προετοιμασίας διότι η μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο παρέμεινε κλειστή για 2,5 μήνες. Τα παιδιά δούλευαν έξω από το νερό και τώρα κάνουν τεράστιες προσπάθειες να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο για να βρεθούν κοντά στις επιδόσεις τους".

"Έγιναν κάποιες αρκετά καλές επιδόσεις. Και τα τέσσερα παιδιά που πήραν μέρος διακρίθηκαν" τόνισε από την πλευρά του ο Σταμάτης Σουβλάκης προπονητής του Στίβου στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Υπογράμμισε την προσπάθεια να μπαίνουν μικροί στόχοι στην προπόνηση και πρόσθεσε: "Αυτοί οι αγώνες μένουν ανεξίτηλοι στις μνήμες των παιδιών διότι έρχονται σε επαφή με συναθλητές από άλλες χώρες, με άλλες κουλτούρες. Είναι μεγάλο κίνητρο αυτοί οι αγώνες. Οι διοργανωτές γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και πάντα μας υποδέχονται με ιδιαίτερη χαρά και μας χρησιμοποιούν ως παράδειγμα συμπεριφοράς. Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ μπορεί να τα καταφέρεις. Στην Κέρκυρα είναι γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα υποδομών αλλά ακόμη και αυτές που υπάρχουν υπολειτουργούν. Τον χειμώνα δεν είχαμε ούτε αίθουσα ενδυνάμωσης και προσπαθούσαμε με διάφορες πατέντες να κάνουν τα παιδιά σωστά την προετοιμασία τους".

Ο κύριος Σουβλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επανεμφάνιση της Κατερίνας Γαστεράτου στο ύψος, που ναι μεν δεν πήρε μέρος στους αγώνες της Κορσικής λόγω ηλικίας, αλλά σίγουρα θα απασχολήσει στο μέλλον με τις επιδόσεις της τον ελληνικό στίβο. "Απείχε δυο χρόνια λόγω σπουδών και τραυματισμού και ξεκίνησε φέτος δειλά - δειλά χωρίς να έχει υψηλούς στόχους και κατάφερε να κάνει μια πολύ μεγάλη επίδοση στον κλειστό στίβο με 1,75 που είναι από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα φέτος. Κέρδισε πανελλήνιο νέων, κέρδισε πανελλήνιο εφήβων - νεανίδων, κέρδισε βαλκανικό εφήβων - νεανίδων με 1,79 και έφτασε να κυνηγάει το όριο για το Παγκόσμιο".

Αναλυτικά τα μετάλλια που κατέκτησαν οι Κερκυραίοι αθλητές:

1. Χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με τον Χαράλαμπο Βασιλάκη με επίδοση 15.65
2. Αργυρό στο άλμα σε μήκος με τον Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη, με άλμα 6.45.
3. Αργυρό στα 100 μέτρα με τον Μάριο Μίαρη και χρόνο 11.44 και
4. Αργυρό στον ακοντισμό με τον Ανδρέα Γαστεράτο με ρίψη στα 49μέτρα.
5. Δημήτριος Τζιβάνης κολύμβηση: 50 Ελεύθερο Αργυρό, 50 Ύπτιο Αργυρό,100 ΄Υπτιο Αργυρό, 200 Ύπτιο Αργυρό
6. Λίβερη Ευτυχία στην κολύμβηση: 50 Ελεύθερο Χρυσό, 100 Ελεύθερο Χρυσό, 50 Ύπτιο Αργυρό, 50 Πεταλούδα Χάλκινο
7. Μουχλιανίτη Κωνσταντίνα στην κολύμβηση: 50 Πρόσθιο Αργυρό, 100 Πρόσθιο Αργυρό, 200 Πρόσθιο Αργυρό, 400 Ελεύθερο Χρυσό.




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας