Εταιρεία Παξινών Μελετών - Προεγγραφές για την απόκτηση των Πρακτικών του Θ΄ Πανιονίου Συνεδρίου




Παξοί 17 Μαρτίου 2014


Εταιρεία Παξινών Μελετών
Προεγγραφές για την απόκτηση των Πρακτικών του Θ΄ Πανιονίου Συνεδρίου

 Αγαπητοί φίλοι

όπως γνωρίζετε η Εταιρεία Παξινών Μελετών οργάνωσε με επιτυχία στους Παξούς το Θ΄ Πανιόνιο Συνέδριο, από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2010.

Το Συνέδριο διαπραγματεύτηκε σε έξι οργανωμένες θεματικές ενότητες σημαντικά ζητήματα της επτανησιακής ιστορίας, το γενικό πλαίσιο των οποίων καθόρισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, ιστορικός Σπύρος Ασδραχάς. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία, την κοινωνία, τη ναυτιλία, την πολιτισμική κληρονομιά των Ιονίων Νήσων, αλλά και με την ιστορία και τον πολιτισμό των Παξών, στους οποίους αφιερώθηκε ιδιαίτερη θεματική ενότητα.

Κατά γενική ομολογία οι Παξοί, το μικρότερο νησί του Ιονίου, το οποίο για πρώτη φορά μετείχε σε οργάνωση Πανιονίου Συνεδρίου, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και το Συνέδριό του στέφτηκε με εξαιρετική επιτυχία και ως προς τη συμβολή του στην προσέγγιση της επτανησιακής ιστορίας και του πολιτισμού και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό που έλαβε μέρος στην προβληματική του και ως προς τη φιλοξενία που προσέφερε στους Συνέδρους του.
       
Η οικονομική κρίση που ακολούθησε δημιούργησε πολλά προσκόμματα στην έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η έκδοση των Πρακτικών θα έχει ολοκληρωθεί έως την έναρξη του Ι΄ Πανιονίου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2014.

Σας επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα του Θ’ Πανιονίου Συνεδρίου, ώστε να προσεγγίσετε τα επί μέρους θέματα στα οποία αναλύθηκαν οι έξι θεματικές του ενότητες.

Σημειώνουμε ότι τα Πρακτικά, εκδίδονται σε δύο τόμους, από 750 σελίδες ο καθένας. Την εκτύπωση ανέλαβε το έμπειρο Τυπογραφείο Μπαλή, (σε χαρτί σαμουά των 100 γρ. και μαλακό εξώφυλλο), και την επιμέλειά τους  η κ. Αλίκη Νικηφόρου.

Επειδή όμως η Εταιρεία δεν έχει δυνατότητα να εκτυπώσει περισσότερα από 200 αντίτυπα, τα οποία θα διανείμει αυστηρά στους  Συνέδρους, οδηγηθήκαμε στη σκέψη να διευκολύνουμε την απόκτησή τους και σε φιλίστορες συμπολίτες μας, διαθέτοντας με προεγγραφή ένα αριθμό αντιτύπων σε τιμή κάτω του κόστους. Αφού είναι βέβαιο, ότι  τα Πρακτικά δεν θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

Έτσι, ορίστηκε  το αντίτιμο των δύο τόμων σε 45 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί, έως τις 5 Απριλίου τ.ε. στο λογαριασμό της  Τράπεζας Πειραιώς, Κατάστημα  Παξών: GR12 0171 3810 0063 8101 0032 232 - Mπογδάνος Σπυρίδων Χαραλ.

Πέρα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι ανέφικτη οποιαδήποτε προεγγραφή. Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα αντίτυπα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είτε στην Αθήνα από το Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, και συγκεκριμένα από τον υπεύθυνο  των εκδόσεων κ. Δημήτρη Αρβανιτάκη, τηλ. 210 3671028, είτε στην Κέρκυρα από τα Αρχεία της Κέρκυρας και συγκεκριμένα από την κ. Ν. Πανταζή, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Αρχείων, τηλ. 26610 38193.

Ευχαριστούμε την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, το Μουσείο Μπενἀκη, τον κ. Αρβανιτάκη, τον Μνήμονα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Μουσείο Σολωμού στη Ζάκυνθο, τη Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Κεφαλληνίας και την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών που μας έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


 Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σπύρος Μπογδάνος
Δήμαρχος Παξών και
Πρόεδρος της Εταιρίας Παξινών Μελετών

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας