Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για την επετειακή έκδοση των ΕΛΤΑ



Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για την επετειακή έκδοση των ΕΛΤΑ


συνέντευξη 
στην Βιβιάννα Βαρδή

Η ανακοίνωση των επτά Επτανησιακών Σωματείων σχετικά με την επετειακή έκδοση των ΕΛΤΑ για τα 150 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα ήταν η αφορμή για μια συνέντευξη με την πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ. Κονοφάου, η οποία και διοικητικό στέλεχος των ΕΛΤΑ είναι και διαφορετική γνώμη για τα όσα γράφτηκαν από τα παραπάνω Σωματεία για αυτή την έκδοση έχει:

•Ποιος είναι ο ρόλος της Ένωσης Επτανησίων στην έκδοση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που αφορά την επέτειο της Ένωσης;

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας  και την ευκαιρία που μου δίνετε να αναφερθώ στις  πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ε., που σκοπό έχουν την προώθηση και διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού, σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις του.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,  μέσα στα πλαίσια των ποικίλων πολιτιστικών δράσεών της, κατέθεσε αίτηση   το Μάρτιο του 2013 στην Δ/νση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, προκειμένου να εκδοθεί σε γραμματόσημο το έτος 2014, το ιστορικό γεγονός της επετείου των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, με κάθε τυπική και προβλεπόμενη διαδικασία αλλά και  την σημαντικότητα της έκδοσης αυτής για τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Η θετική ανταπόκριση των ΕΛΤΑ τον Σεπτέμβριο  του 2013, να συμπεριλάβει την 150η επέτειο των Επτανήσων, στην 2η  ειδική αναμνηστική σειρά 2014  «ΕΠΕΤΕΙΟΙ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ», γεγονός που αποδεικνύει την σημαντικότητα της πρότασής μας, τιμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε., αλλά και γενικότερα το λαό των Επτανήσων. Για το λόγο αυτό δράττομαι της ευκαιρίας εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, για την συμβολή τους αυτή.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η Δ/νση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, δέχεται πλήθος αιτημάτων και επιλέγει μεταξύ πολλών, εκείνα τα οποία θεωρεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές για την έκδοση φιλοτελικής σειράς. 


•Μπορείτε να μας πείτε για τη συγκεκριμένη έκδοση και τι περιλαμβάνει;

Η συγκεκριμένη έκδοση, απεικονίζει 6 μοναδικά γραμματόσημα σε  σετ δύο (2) Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τυποποιημένη σειρά γραμματοσήμων, Απλό άλμπουμ γραμματοσήμων, και Κάρτες Μάξιμουμ Prepaid, από σημαντικές επετείους και γεγονότα που σηματοδοτούν το έτος 2014, αφήνοντας το στίγμα τους και διαδραματίζοντας το δικό τους ρόλο στην νεότερη ιστορία.

Η θεματολογία της Σειράς περιλαμβάνει:

•Την κατάκτηση για το 2014 του περιζήτητου τίτλου της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» από την πόλη της Θεσσαλονίκης,

•Την συμπλήρωση 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα

•Την συμπλήρωση 300 χρόνων από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υποστηρικτή της παιδείας και της μάθησης με πλούσιο εθνεγερτικό έργο,

•Την επέτειο των 120 χρόνων από τα εγκαίνια της Διώρυγας της Κορίνθου, η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο,

•Τα 200 χρόνια από τη σύσταση της Φιλικής Εταιρίας από τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ, με σκοπό την απελευθέρωση του Ελληνισμού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και

•Την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Πανεπιστήμια της Ελλάδας με τις σχετικά πιο οργανωμένες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές.

•Πως σχολιάζετε την ανακοίνωση (7) επτά  Επτανησιακών Πολιτιστικών σωματείων Αττικής που αφορά την έκδοση του γραμματόσημου από τα ΕΛΤΑ;

Πιθανά αναφέρεστε στο Δελτίο Τύπου που προβάλουν, ως  προτροπή και πρωτοβουλία των συγκεκριμένων Σωματείων, την έκδοση του προαναφερόμενου ειδικού αναμνηστικού γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ Α.Ε.

Μετά από την τεκμηριωμένη αποδοχή του αιτήματός μας από τα ΕΛΤΑ, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα κίνητρα των συμπατριωτών μου με την εν λόγω δήλωση και που αυτά αποσκοπούν. Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ιδρύθηκε για να ενώσει όλους του επτανησίους προς ένα κοινό σκοπό και κάθε μας κίνηση διέπεται από υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

•Υπάρχει  επετειακή έκδοση με αφορμή τα 150  χρόνια της Ένωσης από τα παραπάνω σωματεία;

Ως διοικητικό στέλεχος των ΕΛΤΑ Α.Ε. επί σειρά ετών, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου έως τώρα,  έκδοση γραμματοσήμων από τα σωματεία που αναφέρετε. Θα ήθελα όμως να εστιάσω στην σημαντικότητα της έκδοσης (με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους μας) και την προβολή της 150ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, μέσα από ένα Οργανισμό/εταιρία, με μακρά πορεία στις Καθολικές Υπηρεσίες και τον Φιλοτελισμό και αυτό είναι που θα έπρεπε να επικροτούμε όλοι οι επτανήσιοι.


ΠΗΓΗ: lefkadapress.gr


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας