Δελτίο τύπου συναυλίας - Στέλλα Γκρέκα - «Μια φωνή μύθος»


Αθήνα 20/12/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία - αφιέρωμα στην μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Στέλλα Γκρέκα στο θέατρο Badminton. Η μουσική παράσταση που έγινε προς τιμή της, είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονταν για να καταλάβει το κοινό το τραγουδιστικό της μέγεθος, και να μάθει πολλά για τη ζωή της.


Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην παρθενική της εμφάνιση, ενθουσίασε με την απόδοση των τραγουδιών της Στέλλας Γκρέκα, σε γνωστά τραγούδια  από την μεταπολεμική Αθήνα που τραγουδήθηκαν και σφράγισαν μια εποχή, όπως:


«Ζητάτε να σας πω» Μουσική – Στίχοι: Αττίκ, «Θα μείνω για πάντα κοντά σου» Μουσική: Ζακ Ιακωβίδης – Στίχοι: Κώστας  Νικολαϊδης, «Τα καημένα τα νιάτα» Μουσική – Στίχοι: Αττίκ κ.α., με τους: Γιώργο Παναγιωτόπουλο στο βιολί, Μιχάλη Πορφύρη & Δημήτρη Ρίζο στο μαντολίνο, Σπύρο Κωστή στο ακορντεόν, Θανάση Νικολούζο στο κλαρινέτο, Κώστα Φραντζή στο σαξόφωνο, Βασίλη Βασιλειάδη στην τρομπέτα, Διονύση Πομόνη & Γιάννη Δάφνο στη κιθάρα, Ευγένιο Μπράτουσκα στο κοντραμπάσο, Παναγιώτη Μεταλληνό στα κρουστά, Γιάννη Τσέρτο στο πιάνο, σε ενορχηστρώσεις του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε., μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, Γιάννη Τσέρτου και Βασίλη Βασιλειάδη.


Τη μουσική διεύθυνση της βραδιάς είχε ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος παρέσυρε τους παρευρισκομένους σε μια μουσική πανδαισία, με τις ερμηνείες των τραγουδιστών που στάθηκαν αντάξια δίπλα στην Στέλλα Γκρέκα, τη Καλλιόπη Βέττα, το Μπάμπη Βελισσάριο και την Ελένη Βουδουράκη. Εξαιρετικός ως κομπέρ – ραδιοφωνικός παραγωγός ο Άγγελος Παπαδημητρίου ο οποίος απέσπασε πολλά χειροκροτήματα κι ως τραγουδιστής.


Τα κείμενα, το πρόγραμμα, τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τα video της παράστασης, επιμελήθηκε ο Μιχάλης Κουμπιός ενώ τις χορογραφίες η εκ καταγωγής από Λευκάδα, Μαρία Θωμοπούλου.


Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παράσταση αλλά  η παρουσία της ίδιας της Στέλλας Γκρέκα στα 92 της χρόνια επί σκηνής, επισκίασε τους πάντες και τα πάντα.


Στην κυρία Στέλλα Γκρέκα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες κι αναμνηστικά για την προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι από τον πρόεδρο του Θεάτρου Badminton κ. Μιχάλη Αδάμ και την πρόεδρο  της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Ελένη Κονοφάου.


Μια πολύ ωραία βραδιά που αποδόθηκαν αριστοτεχνικά τα ρομαντικά τραγούδια μεγάλων συνθετών που ταυτίστηκαν με την μυθική φωνή της Στέλλας Γκρέκα. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσοι παρευρέθηκαν.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας