Δελτίο Τύπου


Αθήνα 6/9/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, μετά την ανακοίνωση  της ίδρυσης των μουσικών συνόλων της, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι, με πρώτο σταθμό το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας και συνεχίζει την πορεία της, με δεύτερο σταθμό το Κηποθέατρο Παπάγου στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τη συναυλία με τίτλο «Con Passione -  Ό έρωτας στις μουσικές του κόσμου», στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 & ώρα 21:00.

Μπροστάρηδες στο μουσικό αυτό ταξίδι θα είναι οι λυρικοί καλλιτέχνες Μπάμπης Βελισσάριος και Ολγιάνα Πανίτσα, με συνταξιδιώτες το κουιντέτο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ενώ τη διεύθυνση θα έχει ο  μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος θα χαράξει την πορεία του ταξιδιού στις μουσικές του κόσμου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν διάσημα τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ, καντσονέτες, τάνγκο και τζαζ υπό τον ήχο της μουσικής πανδαισίας του «Con te partiro» «Besame mucho» , «Granada» κ. α για να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος με αφιέρωμα στην Παλιά Αθήνα και τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο πέρασμα των χρόνων, όπως «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ, «Γλυκά μου μάτια» του Ν. Γούναρη, «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» του Τ. Μωράκη κ.α. και να κλείσει με αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τις επιτυχίες των Μ. Πλέσσα – Θ. Σοφού «Ένας ουρανός μ΄ αστέρια», M. Πλέσσα – Κ. Πρετεντέρη «Η πρώτη μας νύχτα», Μ. Χατζηδάκι – Α. Σακελλάριου «Πες μου μια λέξη», κ.α. κάτω από το νυχτερινό ουρανό του Σεπτέμβρη.
 
Η συναυλία πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ηotel Μediterranee στην Κεφαλονιά και εισιτήρια θα προπωλούνται στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου/Φεστιβάλ Παπάγου, στο κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ και στο ταμείο του θεάτρου στην τιμή των 10,00 ευρώ.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας