ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας - Βραδιές θεάτρου στο Mon Repos - Θέατρο Ρένας Βλαχοπούλου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013


Ιούλιος 2013

Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 "Ο Επιθεωρητής"


Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι τουΣπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Παρασκευή 5 Ιουλίου «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου»

Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» σε κείμενο-σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της Ιστορίας μας για όλη την οικογένεια.

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 «Άντρες έτοιμοι για όλα...»


 Ήταν αποφασισμένοι από την αρχή. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ έκαναν τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του χειμώνα αλλά δεν σταμάτησαν εδώ. Περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, για να μας χαρίσουν πολύ γέλιο μέσα από καταστάσεις οικείες και καθημερινές. Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν το έργο των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten “Ladies Night” που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 1987, το προσάρμοσαν στην ελληνική πραγματικότητα και μας παρέδωσαν μια απολαυστική κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 «Οι Περιπέτειες του Μάικ» της Μαρί Κυριακού


Η θεατρική παράσταση, «Οι περιπέτειες του Μάικ», είναι βασισμένη στα παραμύθια της Μαρί Κυριακού και είναι γραμμένη από την ίδια. Σκοπό έχει να ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του Μάικ του Φασολάκη μέσα από μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013«Εκκλησιάζουσες»


Η Κεντρική Σκηνή του Δήμου Κεφαλλονιάς στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το καλοκαίρι του 2013 θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 Συναυλία Νατάσσας Μποφίλιου


Μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Αθήνα αλλά και το Λονδίνο, οι τρεις «Μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνεχίζουν το μαγικό τους ταξίδι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με μια περιορισμένη σειρά παραστάσεων που αποδεικνύουν ότι η γενιά των τριαντάρηδων μπορεί να ελπίζει και να δημιουργεί ακόμα.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 «Ακόλαστες Εσπερίδες» του Ανδρέα Στάικου


Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ελληνικούς θεατρικούς μονολόγους. Υπό την επήρεια του θεάτρου, μια γυναίκα ανακαλεί στο παρόν μια ζωή που έχει ξεχασθεί. Μια θαυμαστή ευκαιρία για μια ηθοποιό να «εκτεθεί» και για τον θεατή να γελάσει ενθυμούμενος τα δικά του «οικεία κακά»... σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ματαιότητα της ζωής, την φύση του έρωτα...το θέατρο μέσα στην ζωή.

Τρίτη 16 και Tετάρτη 17 Ιουλου 2013 «Σ' αγαπώ αλλά...»


Το «Σ’ αγαπάω, αλλά», είναι μια ξεκαρδιστική, επίκαιρη, διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία» με θέμα το γάμο, το διαζύγιο και κατ’ επέκταση τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή μετά κρίσης…Νεοελληνική πραγματικότητα, με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και κυρίως πολλές ανατροπές!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τον Διονύση Σαββόπουλο


Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό. Τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και  πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 «Ο Ορέστης και ο σκύλος» της Νανάς Νικολάου


Ο παππούς του μικρού Ορέστη τού έχει σχεδιάσει μια βόλτα-έκπληξη μέχρι το κέντρο της πόλης, παίζοντας το κυνήγι του θησαυρού. Λύνοντας, μαζί με τα παιδιά θεατές, ένα - ένα τα αινίγματα του παππού, ο Ορέστης θα γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα.

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 «Η Σεξουαλική ζωή του κου & της κας Παπαχαραλάμπους»


 Ο Γιάννης Ζουγανέλης, με την πολύτιμη βοήθεια χιλιάδων θεατών, θεράπευσε τη «Σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη» και τώρα καταπιάνεται με τη «Σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους».

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη


 Φωνή, κιθάρα, λαούτο: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Τσέλο, κρητική λύρα: Γιώργος Καλούδης, Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Tετάρτη 24 Ιουλίου 2013 «Μήδεια» η συνταρακτική τραγωδία του Ευριπίδη


Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και 6 Ιουλίου, ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών Επιδαυρίων.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 «Πήτερ Παν»


Μια νύχτα γεμάτη αστέρια ο Πήτερ Παν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά


Μια αναδρομή  της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας «Δημόδοκος», στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Αύγουστος 2013
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού


Θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης, Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης, Σκηνικός χώρος - φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης, Φωτογραφία: Στέλιος Χουστουλάκης, Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη.

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Αυγούστου 2013  «Κοινός Λόγος» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου


Ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τον Εμφύλιο. Ο Κοινός Λόγος, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, είναι μια παράσταση καθοριστική για τη φυσιογνωμία του θιάσου.

Δευτέρα 5 & Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα»


Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε μια παραγωγή που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο.

Τετάρτη 7 - Πέμπτη 8 - Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την «εισβολή» στον περίκλειστο χώρο τους, νέων δεδομένων - ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας

«Ασκητική» του Νίκου Καζατζάκη

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος, Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σκηνικά – Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Πουλίδης, Παίζουν: Γιάννης Θωμάς, Θάλεια Αργυρίου, Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος, Νίτσα Μαμουζέλου, Γιώργος Κολιοβέτας.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 - 3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας

Συναυλία του συγκροτήματος Encardia

Ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι:  Βαγγέλης Παπαγεωργίου, τραγούδι: Μιχάλης Κονταξάκης, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά: Ναταλία Κωτσάνη, κόντρα μπάσο, φωνητικά: Δημήτρης Τσεκούρας, κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι: Κώστας Κωνσταντάτος, χορός, Χορογραφία - Επιμέλεια κίνησης: Γιάννα Χαμαλέλη, Τεχνικός ήχου: Πασχάλης Κολέντσης, Φωτισμοί-Παραγωγή: Γιώργος Πουλίδης, Μαρία Μαραβέλια.

Παρασκευή 16 - Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει...»
της Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με την παιδική σκηνή «Κιβωτός» του Γιώργου Φρατζεσκάκη. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…».

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 «Ελένη» του Ευριπίδη

Η «Ελένη» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»...

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 «Νταντά από τον ουρανό»

Μια μαγική νταντά αναλαμβάνει τα παιδιά ενός πλούσιου τραπεζίτη του κου Μπανγκς και αλλάζει όλη την ζωή της οικογένειας. Κάθε αγγαρεία μετατρέπεται σε παιχνίδι, κάθε συνηθισμένη μέρα σε μια ξεχωριστή περιπέτεια, και η ζωή τους αποκτά νόημα και ουσία.

Κυριακή 25 - Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 «Αδιόρθωτοι, Αταίριαστοι και Αμετανόητοι»
Από την Κερκυραϊκή Σκηνή

Σκηνοθεσία: Νότα Δαρμανή, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρί Ροδίτη, Μουσική - Επιμέλεια: Νότα Δαρμανή, Χορογραφίες: Μαρία Τράκα, Σχεδιασμός Φωτισμών: Ανδρέας Τρύφωνας, Μακιγιάζ: Νάσος Γραμμένος, Αγγελική Αρμένη, Ηχητικά Eφέ-Μίξη Ήχου: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Κουλούρη, Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Κουλούρη, Παίζουν: Βασίλης Καββαδίας, Νότα Δαρμανή, Όλγα Τζήλιου, Σοφία Γεωργιάδου, Σπύρος Κληρονόμος, Ιωάννης Μουμούρης, Νικόλας Καραλής.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 «Σφήκες» του Αριστοφάνη


Μετάφραση: Ρένια Πετράκη, Διασκευή - Σκηνοθεσία  - Φωτισμοί: Νίκος Χανιωτάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη, Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Σιτώτης, Στίχοι: Μάριος Μάζαρης, Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα, Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Ζαλώνη, Μακιγιάζ: Ελένη Χανιωτάκη. Παίζουν: Στέφανος Απέργης, Ρένια Αχιλλεοπούλου, Γιώργος Βούλγαρης, Αναστασία Γεωργοπούλου, Βανέσα Γούπιου, Θάλεια Γρίβα, Ισιδώρα Δωροπούλου, Παναγιώτης Θεοδώρου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Μάριος Κραββαρίτης, Παναγιώτης Κυριακού, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Στράτος Λύκος, Γκέλυ Μητροπούλου, Φωτεινή Μπακλατζίογλου, Καίτη Μπουγαδάκη, Σοφία Πετρίδου, Φώτης Πυριτίδης, Λευτέρης Ραπτάκης, Διονύσης Σάββας, Κέλλυ Σπάνθη, Εβίτα Συρίγου.


Σεπτέμβριος 2013

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ


Σκηνοθεσία: Δέσποινα Ζουρνατζή, Χορογραφίες: Σιμον Πάτροκλος, Διασκευή: Κώστας Δαρλάσης, Σκηνικά: Bασίλης Πολυχρονιάδης, Παίζουν: Δέσποινα Ζουρνατζή, Αντώνης Ζιώγας, Κώστας Φιλιόπουλος, Νίκος Δροσάκης, Νίκος Καραστέργιος, Πάνος Φιλίππου, Παραγωγή: Παιδικό Θέατρο «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη


Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κάππας, Σκηνικά - Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτης: Μιχάλης Σαράντης, Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης, Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας - Θεατρικός Οργανισμός "Κ"


Προπώληση εισιτηρίων
TicketBOX, Μοντσενίγου 2 & Ευαγγελιστρίας, Κέρκυρα
Τηλ. 26610 27400
Email: info@ticketbox.gr
www.ticketbox.gr

Πληροφορίες παραστάσεων
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
Γ. Θεοτόκη 68, Κέρκυρα
Τηλ 26610 40136
Email: dipethek@otenet.gr
www.dipethek.gr




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας