Μουσικά Σύνολα ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ "Παναγής Μπαρμπάτης"


Αθήνα 7/7/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H  ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, συνεχίζοντας το πολυσήμαντο έργο της για την προώθηση και διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού μέσα από όλες τις πτυχές και τις εκφάνσεις του, ανακοινώνει την ίδρυση των Μουσικών Συνόλων της.

Τα Μουσικά Σύνολα θα αποτελέσουν το βασικό όχημα πολιτιστικής ανάπτυξης  για την επίτευξη των στόχων της, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του Ιονίου Πελάγους  και προβάλλοντάς την μέσα από την εξωστρέφεια της μουσικής παιδείας που διαθέτουν.

Μουσικά Σύνολα ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

· Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών
· Συμφωνική ορχήστρα
· Συμφωνική μαντολινάτα &
· Ελαφρά Ορχήστρα.

Δημιουργός και εμπνευστής των μουσικών συνόλων της Ε.Ε.Ε. είναι ο διακεκριμένος επτανήσιος μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ε.Ε.Ε. Παναγής Μπαρμπάτης.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., θέλοντας να εξάρει την 20ετή προσφορά του στο διεθνές και ελληνικό bel canto, αποφάσισε να τον τιμήσει, δίνοντας την προσωνυμία του στα Μουσικά Σύνολα.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ





Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας