Δελτίο τύπου 22/3/2013


Αθήνα 22/3/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 20 Mαρτίου και ύστερα από πρόσκληση της "ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ", πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων Ζακυνθινών & Επτανησιακών σωματείων, φορέων και πολλών επτανησίων προσωπικοτήτων, με θέμα συζητήσεως «τα υπό κατάργηση τμήματα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας, Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Ζάκυνθο», στα γραφεία της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων.

Τοποθετήσεις έγιναν από τον αντιπρόεδρο των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κο Δραγώνα Γιάννη, το βουλευτή Ζακύνθου κο Κοντωνή Σταύρο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής κο Διάκο Κώστα, την Πρόεδρο της "ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" κα Ελένη Κονοφάου «…Το νησί της Ζακύνθου, όπως και όλα τα νησιά του Ιονίου, έχουν πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και έχουμε την υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας από όποια θέση ή ρόλο κι αν βρισκόμαστε με τη συμμετοχή και όλων των πολιτών του Ιονίου, ώστε να μη χαθεί αυτό το αξιόλογο εκπαιδευτικό ίδρυμα, να παραμείνει στη Ζάκυνθο, και να αποτελέσει φάρο για τη διάσωση, προστασία και συντήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς ώστε να εξελιχθεί σε στολίδι και καμάρι όχι μόνο της Ζακύνθου, αλλά όλων των Επτανήσων και της Ελλάδας….»

Ύστερα από τη διαβεβαίωση του αντιπροέδρου των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κου Δραγώνα Γιάννη, το τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς συνεχίζει τη λειτουργία του ως κατεύθυνση του τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας στο νησί της Ζακύνθου. Η πρόταση είχε κατατεθεί από τη διοικούσα επιτροπή των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επικράτησε ύστερα από συνεχόμενες προσπάθειες και συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας κο Κώστα Αρβανιτόπουλο.

Η εξέλιξη της υπόθεσης που απασχόλησε το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Επτάνησα τείνει να έχει αίσιο τέλος με την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας των νησιών, φορέων, συλλόγων και φοιτητών.

Με τη σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων η συζήτηση συνεχίστηκε παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και ακολούθησε ψήφισμα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας κο Διονύση Κονιτόπουλο, το οποίο και θα κατατεθεί στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας