Οι ''encardia'' στο θέατρο Badminton

Οι encardia είναι ένα συγκρότημα που εμπνέεται δημιουργεί και παρουσιάζει μουσική και τραγούδια απο την πλούσια παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα απο 200 εμφανίσεις σόλη την Ελλάδα στην Ιταλία, Νότια Γαλλία, Κύπρο.


Έχουν εκδόσει 2 δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κάτω ιταλικής μουσικής (G.Avataggiato, R.Licci, Cinzia Villani, E.Castagnia, το συγκρότημα ghetonia, mala lingua κ.α.) και με έλληνες όπως ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβoς Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαίδης, Βασίλης Λέκας, Χρήστος Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Ξυδάκης.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάτος με καταγωγή από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε και ζεί ως ζωγράφος στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα και βιολί (έχει σπουδάσει και οικονομικά). Είναι από τα ιδρυτικά μέλη των encardia. Στο συγκρότημα παίζει μαντολίνο, ταμπουρέλλα, νταούλι και βιολί. Τραγουδάει επίσης, αλλά αυτό το κάνουν και οι άλλοι στο γκρούπ. Θα τον δείτε και να χορεύει αλλά μόνο σε περιστάσεις "υψηλού κινδύνου".

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας