ΘΡΙΑΜΒΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ COSTAS EVANGELATOS "CHEMINS ENCHEVETRES - ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"

ΘΡΙΑΜΒΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ COSTAS EVANGELATOS
 "CHEMINS ENCHEVETRES - ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη προσέλευση φιλότεχνων, προσωπικοτήτων της τέχνης που δρουν στη γαλλική πρωτεύουσα και διαπρεπών επιστημόνων, αποσπάζοντας εγκωμιαστικά σχόλια και κριτικές η ατομική έκθεση ζωγραφικών έργων, σχεδίων και ποιημάτων του Κώστα Ευαγγελάτου στην γκαλερί του περίφημου ''LE CENTRE DE SEVRES'', στο Παρίσι.




 Στην τωρινή έκθεσή του: "CHEMINS ENCHEVETRES - ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ", ομότιτλη με την ανθολογία ποιημάτων του που έχουν αποδοθεί με επιτυχία στη γαλλική γλώσσα, εκτίθενται ζωγραφικές συνθέσεις με μορφές, σύμβολα και σχεδιαστικά συμπλέγματα σωμάτων και εννοιών.

Παράλληλα παρουσιάζεται με επιτυχία η έκδοση με τα ποιήματα και τα σχέδιά του από τις εκδόσεις ''ΣΥΛΛΟΓΕΣ''.

Ο πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης επισήμανε τη σημαντική παρουσία του Έλληνα καλλιτέχνη στο Παρίσι, καρδιά των σύγχρονων καλλιτεχνικών ζυμώσεων της Ευρώπης, ειδικά τώρα που η κρίση έχει επηρρεάσει αρνητικά όλα τα συναφή θέματα με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ακολούθησε κοκτέιλ, ευγενική προσφορά Ελληνογάλλων φίλων και όλοι κεράστηκαν μάντολες της Κεφαλονιάς.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας