ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ''Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ''

                                                                                                                               Αθήνα 23/05/2012

                                                         ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
                                               «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ»
                                                          του Γιάννη Κωνσταντάτου

Την Κυριακή το απόγευμα, 20 Μαϊου 2012, στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» της Αργυρούπολης έγινε η επίσημη παρουσίαση του τρίτου βιβλίου του συμπατριώτη μας Επτανήσιου Κεφαλονίτη  κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.


Το νέο του βιβλίο αναφέρεται στην περιπετειώδη ζωή του Κωνσταντίνου Γεράκη, του Έλληνα Αντιβασιλιά του Σιάμ και αποτελεί μια ιστορική μυθιστορηματική καταγραφή για τον έλληνα που μπάρκαρε μούτσος στα 12 του χρόνια σ' ένα καράβι για να φτάσει σε ηλικία 30 ετών να κυβερνήσει ένα από τα μεγαλύτερα βασίλεια της Άπω Ανατολής, αυτό του ΣΙΑΜ.


Το πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου, που αποτελεί ιστορικό μυθιστόρημα και έχει τον τίτλο «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ», αποτελούνταν από τους: Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, τ. Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφ. Επικοινωνιών, Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφο - παρουσιάστρια του FOCUSWEB-TV, Γιάννη Μακρυγιάννη, Αρχισυντάκτη εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Μάξιμο Μουμούρη, ηθοποιό, Ελένη Κονοφάου, Πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος και Φαίη Μαυραγάνη, δημοσιογράφο, συντονίστρια της παρουσίασης, οι οποίοι, ένας προς ένας, αναφέρθηκαν εκτενώς στο έργο του συγγραφέα Γιάννη Κωνσταντάτου, διαβάζοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα του νέου βιβλίου του, που ταξίδεψαν τους ακροατές στους μακρινούς και εξωτικούς κόσμους της δράσης του Κεφαλλονίτη Κωνσταντίνου Γεράκη (1645-1688), του μεγαλύτερου Έλληνα τυχοθήρα που έφτασε στο ανώτατο αξίωμα του πρωθυπουργού και αντιβασιλέα του Σιάμ, της σημερινής Ταϋλάνδης.


Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου υπογράμμισε ότι: «Ο τρόπος γραφής του Γιάννη Κωνσταντάτου κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση και αγωνία μέσα από την οποία ανακαλύπτει τις μύχιες συνιστώσες του Έλληνα, καταθέτοντας έναν ύμνο στην ψυχοσύνθεση των Επτανησίων».



Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος κλείνοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι η συγγραφή του βιβλίου είναι η πραγματοποίηση ενός παιδικού του ονείρου και ευχαρίστησε τους εκατοντάδες παριστάμενους σε αυτή, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της, καταχειροκροτούμενος. 









Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας