ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                 16-5-2012

Μετά την μεγάλη επιτυχία της συναυλίας - αφιέρωμα στην Επτανησιακή μουσική, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2012 υπό την αιγίδα της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'' στο θέατρο Badminton, την οποία διήυθυνε ο καταξιωμένος Επτανήσιος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης με τη συνοδεία χορωδίας – μαντολινάτας και τη συμμετοχή των σολίστ της λυρικής σκηνής κ. Αντώνη Κορωναίου και κ.Διονύση Σούρμπη, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε την προβολή της από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ.




Η συναυλία θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη τη Δευτέρα 21 Μαϊου στις 19:00 από το τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΤ και δορυφορικά από την ERTworld στις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η 21η Μαίου χαρακτηρίζεται ως επετειακή, καθώς γιορτάζεται η Ένωση των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα με ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της γης όπου ζουν και δραστηριοποιούνται Επτανήσιοι.

Φέτος τιμούμε την 148η επέτειό της και ευχαριστούμε τη δημόσια τηλεόραση για την ευαισθησία που δείχνει να στέκεται αρωγός σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό των νησιών του Ιονίου Πελάγους και ιδιαίτερα σε μια ημέρα εορταστική για τους Επτανήσιους με τη συμβολική παρουσίαση της συναυλίας.



''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας