Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Οδυσσέα στο Βαθύ της Ιθάκης!





Στις   20 Αυγούστου  το καλοκαίρι που μας πέρασε  έγινε στο Βαθύ της Ιθάκης η  τελετή ''ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ''  του αγάλματος του Βασιλιά της Ιθάκης, του πολυμήχανου Οδυσσέα.





Το άγαλμα τοποθετήθηκε στο ''ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ'' της προκυμαίας της κεντρικής πλατείας στο Βαθύ.
Η σύνθεση του αγάλματος απεικονίζει τον Οδυσσέα σε δυο μορφές.
Στη μια όρθιο, νέο, αγέρωχο, να ατενίζει τη θάλασσα που τον πλάνεψε και τον μάγεψε!!!




Στην άλλη μορφή, είναι σκυφτός, κατάκοπος, με το κουπί του σκάφους του στα χέρια, δαμάζοντας τα κύματα, με μοναδικό του σκοπό την επιστροφή στην γλυκιά πατρίδα του την Ιθάκη!!!
Η Ιθακίσια γλύπτρια κ.Κορίνα  Κασσιανού φιλοτέχνησετο συγκεκριμένο άγαλμα και όλους τους Θιακούς μας έκανε να νιώθουμε περήφανοι!!!
Λόγω του νεαρού της ηλικίας της είναι άγνωστη στους περισσότερους από εμάς, ειδικότερα δε σε όσους διαμένουν εκτός Ιθάκης.
Το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο κι ευχόμαστε ολόψυχα, σύντομα το όνομά της να γίνει γνωστό σε όλους τους απανταχού Ιθακισίους, στους Επτανησίους και σε όλους τους Έλληνες.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας