ΜΑΡΙΑ ΑΡΩΝΗ: ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΩΝ  ΕΝ  ΠΑΤΡΑΙΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
   «Ο  ΑΓΙΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ»
      ΑΓ.ΑΝΔΡΕΟΥ  55-57 ΤΗΛ. 342413,  ΦΑΞ 226.291,  Τ.Κ  262 21  ΠΑΤΡΑ
   ΠΑΤΡΑ  14-11-2011

ΠΡΟΣ
Tα  μέλη
 
  Αγαπητοί συμπατριώτες,

Πέρασε καιρός από την τελευταία μας συνάντηση. Αισιοδοξούμε  πως οι δύο τελευταίοι μήνες αυτής της τόσο  πιεστικής χρονιάς θα φέρουν κάτι καλό.
Εμείς για το ερχόμενο Σάββατο, 19 Νοεμβρίου,  στις 7:00, σας ετοιμάσαμε κάτι ξεχωριστό.

Σας περιμένουμε στο  Πάτρα Παλλάς, δίπλα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ,  για να σας γνωρίσουμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, μια διαπρεπή Κερκυραία, την καρδιοχειρουργό Μαρία Αρώνη. Η  Μαρία μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ήταν συμμαθήτρια στο Γυμνάσιο με την Κορίνα και την Αγγελική του διοικητικού μας συμβουλίου. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη πλάι σε σπουδαίους καρδιοχειρουργούς, άσκησε με μεγάλη επιτυχία εκεί την επιστήμη της χειρουργώντας μέσα σε 13 χρόνια τέσσερις χιλιάδες ασθενείς με βαλβιδοπάθειες και ανευρύσματα και αναδείχτηκε σε μια από τις πιο αναγνωρισμένες καρδιοχειρουργούς στις Η.Π.Α.

Τα τελευταία χρόνια  από αγάπη για την Ελλάδα μας αποφάσισε και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στον τόπο μας. Η κυρία Αρώνη, θα μας μιλήσει για την καρδιά γενικά και ειδικότερα για τα μεγάλα της προβλήματα, τις βαλβιδοπάθειες και τα ανευρύσματα. Θα μας πει και πώς τα προλαβαίνουμε και πώς ξεπερνιούνται. Η παρουσία της κοντά μας αισθανόμαστε πως μας τιμά και άνθρωποι τέτοιου είδους πιστεύουμε πως αξίζουν την ιδιαίτερη εκτίμησή μας.  
Την εκδήλωση πλαισιώνει και ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος.
 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης η καλεσμένη μας θα μας  προσφέρει ένα κέρασμα.

Την Κυριακή 27  Νοεμβρίου, το μεσημέρι, γύρω στις 1:30, στη Βεράντα, στη καθιερωμένη συνεστίαση όπως κάθε χρόνο θα γευτούμε τα παραδοσιακά μας πολυσπόρια. Από κοντά  και ο βακαλάος με τα πράσα. Όλα  έτσι όπως ξέρει να τα φτιάχνει ο Βασίλης. Το γεύμα εμπλουτισμένο με τα ορεκτικά και το πλούσιο επιδόρπιο, μαζί  με  ό,τι  πιούμε μας το κοστολόγησε στα 18 ευρώ κατ’ άτομο.

Μαζί μας φέτος θα βρεθούν και οι φίλοι από το Σύλλογο των  Ιθακησίων,  που κι αυτοί χρόνια τώρα συντηρούν το όμορφο κοινό μας έθιμο. Σας παρακαλούμε να μας δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη το βράδυ  23 Νοεμβρίου. Ο μπακαλάρος θέλει χρόνο να ξαλμυρίσει …..

Τέλος για τη γιορτή του Αγίου μας, που πλησιάζει κι αυτή. Σας ενημερώνουμε πως ανήμερα σας περιμένουμε στον παλιό ναό του Αγίου Ανδρέα και την παραμονή, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 6:30 στον Αστέρα, για να σας προσφέρουμε, όπως κάθε χρόνο τους παραδοσιακούς  λουκουμάδες μας.
   
                                                   Να σας ακούμε καλά!!!

Συντομο Βιογραφικο: Μαρια Αρωνη, MD

Εκπαιδευση:

Ονομαζομαι Μαρια Αρωνη και αποφοιτησα απο το Γυμνασιο Κερκυρας το 1976.
Κατοπιν εφυγα για την Νεα Υορκη, οπου συνεχισα τις σπουδες μου.
Το 1985 αποφοιτησα απο την Ιατρικη Σχολη του Πανεπιστημιου Cornell.
Το 1990 ολοκληρωσα την εκπαιδευση μου στην Γενικη Χειρουργικη και το 1993 στην Καρδιοχειρουργικη ειδικοτητα.

Τιτλοι:

Επικουρος Καθηγητρια Καρδιοχειρουργικης του Πανεπιστημιου Cornell.
Διπλωματουχος του Αμερικανικου Συμβουλιου Θωρακικης Χειρουργικης (Certified by the American Board of Thoracic Surgery, 1994, and recertified in 2004).
Μελος της:
1) Αμερικανικης Ακαδημιας Χειρουργων (American College of Surgeons, FACS)
2) Αμερικανικης Ακαδημιας Καρδιολογων (American College of Cardiology, FACC) και   
3) Αμερικανικης Ακαδημιας Ιατρων Θωρακος (American College of Chest Physicians, FCCP).

Επαγγελματικη Δραστηριοτητα:

Διετελεσα επι εξη χρονια, απο το 1993-1999, Διευθυντρια Καρδιοχειρουργικης Ομαδος στο νοσοκομειο St. Luke’s του Columbia University και απο το 1999-2004, Διευθυντρια Καρδιοχειρουργικης Ομαδος στο New York Hospital, Cornell University και Επικουρος Καθηγητρια Καρδιοχειρουργικης της Ιατρικης Σχολης του Πανεπιστημιου Cornell.

Ογκος Εγχειρησεων:

Εχω εκπληρωσει πεντε χιλιαδες (5,000) Καρδιοχειρουργικα περιστατικα (απο το 1990-2011), με ιδιαιτερη εμφαση στις επισκευες/αντικαταστασεις βαλβιδων καρδιας και επισκευες ανευρυσματων.

Αποτελεσματα Εγχειρησεων:

Απο το 1993 μεχρι το 2004, τα αποτελεσματα των καρδιοχειρουργικων μου επεμβασεων εχουν δημοσιευθει ετησιως απο το Υπουργειο Υγειας της Νεας Υορκης.
Οι στατιστικες μου αυτες για εντεκα χρονια βρισκονταν συνεπως κατω απο το μεσο ορο της πολιτειας, σε συνολο 100 καρδιοχειρουργων της πολιτειας της Νεας Υορκης:
π.χ. 2002-2004 Report:
Εγχειρηση Bypass: 1.33% θνησιμοτητα εναντι 1.85% μεσου ορου της πολιτειας (σελιδα 19).
Εγχειρηση Βαλβιδος, Βαλβιδος και Bypass : 2.10% θνησιμοτητα εναντι 3.16% μεσου ορου της πολιτειας (σελιδα 23). http://www.health.ny.gov/statistics/diseases/cardiovascular/

(Σημειωση: Για πολλα χρονια ημουν η μοναδικη γυναικα καρδιοχειρουργος στην πολιτεια της Νεας Υορκης).

Επιστροφη στην Ελλαδα:
  
Το καλοκαιρι του 2005 επεστρεψα οικογενειακως στην Ελλαδα. Χειρουργω τωρα στην Ευρωκλινικη Αθηνων, και ειμαι πιστευω,  η μοναδικη γυναικα διευθυντρια καρδιοχειρουργικης ομαδος στην Ελλαδα.

Θεμα Συζητησης:

Οι επισκευες βαλβιδων καρδιας και ανευρυσματων εχουν τελειοποιηθει ιδιαιτερως τα τελευταια χρονια, με ακρως ικανοποιητικα αποτελεσματα, ακομη και σε ασθενεις υψηλου κινδυνου. Για πολλαπλους λογους οι επιδιορθωσεις βαλβιδων καρδιας ειναι σαφως ανωτερες των αντικαταστασεων και εχουν μικροτερη χειρουργικη θνησιμοτητα.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας