Δελτίο Τύπου της ΕΟΔ Κερκύρας

 Ανάσυρση Σορού στην Παλαιοκαστρίτσα
                                                                        Κέρκυρα  11/07/2011

                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση ήταν η επέμβαση μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρ/μα Κέρκυρας, στην επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς σορού άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρέθηκε σε απόκρημνη παραλιακή θέση στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.
Μετά από κινητοποίηση από τον λιμενικό σταθμό Παλαιοκαστρίτσας και σε συνεργασία με τους άνδρες του σταθμού, τα μέλη μας άρτια εξοπλισμένα και με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, αφού σύμφωνα με την αρχική πληροφορία το άτυχο σώμα ήταν ήδη σε προχωρημένη αποσύνθεση, προσέγγισαν από θαλάσσια οδό στο σημείο και προέβησαν στην  ανάσυρση και μεταφορά του στο λιμάνι της Αλύπα, προκειμένου να ακολουθηθεί η απαραίτητη διαδικασία από τους αρμόδιους φορείς.
  

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας