Δελτίο Τύπου 1ης Γενικής Τακτικής Συνέλευσης






   Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία του πρώην Δημάρχου Ιθάκης κ. Σπύρου Αρσένη, του Αντιδημάρχου Κυθήρων κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου κ. Αθανασίου Ντερέκα, του Προέδρου Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννη Βουτσινά,  του Πρoέδρου  της Ένωσης Ζακυνθίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» κ. Δ. Κονιτόπουλου, της Προέδρου  Ιθακήσιων Αθήνας κ. Α.Γρηγορίου, της Προέδρου Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής κ.Στέλλας Σαρακίνη - Μεντζελοπούλου, του Αντιπροέδρου Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Ιωάννη Ζερβού ,του συγγραφέα Γιώργου Καπράνου, της Λαογράφου Δώρας Πηγή, του Δημοσιογράφου Μανώλη Καλλίγερου,  του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, σπουδαστών κ.α., πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2011, η 1η τακτική Γ.Σ. της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με νομική μορφή και την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η πολυπληθής παρουσία καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και μελών της  Ε.Ε.Ε. Χαιρετισμούς έστειλαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος Μπογδάνος κ.α. Παρά την συγκέντρωση του συλλαλητηρίου, που πραγματοποιήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα στην Πλατεία Συντάγματος δεν εμπόδισε  πολλά άτομα που επιθυμούσαν να παραστούν και δημιουργήθηκε στην αίθουσα το αδιαχώρητο .
   Την 1η τακτική Γ.Σ., άνοιξε η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Ελένη Κονοφάου, όπου στον χαιρετισμό της επισήμανε τους σκοπούς της ΕΝΩΣΗΣ, με βασικούς άξονες δράσης  την ανάγκη για συντονισμένη προβολή και προώθηση του επτανησιακού πολιτισμού, μέσα από την τέχνη, την ιστορία, την γαστρονομία, τα προϊόντα και  τον τουρισμό, τόσο σε επίπεδο νησιών , όσο  στην υπόλοιπη Ελλάδα και Διεθνώς.
  Στο πρώτο μέρος της Γ.Σ., βραβεύτηκαν άτομα τα οποία με την μεγάλη προσφορά τους στις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα, τίμησαν το ανυπέρβλητο επτανησιακό πνεύμα. Απονεμήθηκε ειδικός αναμνηστικός φάκελος με προσωπικό γραμματόσημο και πλεξιγκλάς όπου απεικονίζεται το προσωπικό γραμματόσημο του κάθε βραβευμένου από τα ΕΛΤΑ, καθώς επίσης και αναμνηστικός πάπυρος, με αναπαράσταση της Ιονίου Βουλής.
Τιμήθηκαν με αλφαβητική σειρά οι:
Ελευθερία Αρβανιτάκη - τραγουδίστρια (Παξοί), Νάνος Βαλαωρίτης – ποιητής, συγγραφέας, πανεπιστημιακός (Λευκάδα), Μαρία Βασιλάκου - Αντιδήμαρχος Βιέννης (Ζάκυνθος), Σαβίνα Γιαννάτου - τραγουδίστρια (Κεφαλονιά), Διονύσης Γραμμένος – μουσικός, σολίστας (Κέρκυρα),Φωτεινή Δάρρα – ηθοποιός, τραγουδίστρια (Ζάκυνθος), Τόνια Καζιάνη - ηθοποιός (Κέρκυρα), Βασίλης Καϊλας -  ηθοποιός (Κύθηρα), Μιχάλης Μπουρμπούλης – ποιητής, στιχουργός (Ιθάκη), Νίκος Πετρόχειλος - Καθηγητής Πανεπιστημίου, συγγραφέας (Κύθηρα), Γιάννης Σπάθας - μουσικός , κιθαρίστας (Παξοί), Μάκης Τσέλιος - σχεδιαστής μόδας (Ιθάκη), Δημήτρης Τυπάλδος – μαέστρος, μουσικός (Κεφαλονιά), Ελεονώρα Φιώρου - φωτογράφος-σκηνοθέτις (Λευκάδα), Γιώργος Μηλιώτης (George Miller) - σκηνοθέτης ,παραγωγός (Κύθηρα)
και με ειδικό βραβείο, η  Χρύσα Τζαγκαρουλάκη, δρ. Νεοελληνικής  Ιστορίας, η οποία τίμησε με  τις ιστορικές μελέτες της, και το συγγραφικό της έργο,  τα Επτάνησα.

 Η παρουσίαση της βράβευσης, έγινε από τον εκπρόσωπο της επιτροπής τύπου κ. Άγγελο Γραμμένο.

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, έγινε η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρίας, από τον Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κούρτη, μέσα από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλήσει πολλές πληροφορίες, για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την τέχνη κ.α. των νησιών του Ιονίου.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της 1ης τακτικής Γ.Σ., έγινε παρουσίαση καινοτομικού προγράμματος ζωντανής συνδιάσκεψης (live meeting), το οποίο δίνει την δυνατότητα στα μέλη
της εταιρίας να συμμετέχουν  στα Δ.Σ. από απόσταση ,με δικαίωμα ψήφου και απευθείας ενημέρωση για τα θέματα ημερησίας διάταξης και συζητήσεων των Γ.Σ., προκειμένου να διευκολύνει την μεταξύ τους επικοινωνία.
  Η 1η τακτική Γ.Σ. έκλεισε με συζήτηση και ψηφοφορία του Εσωτερικού Κανονισμού, από τα μέλη της εταιρίας και την απόφαση για προσπάθεια πραγματοποίησης του επόμενου Δ.Σ., σε ένα από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.
  Ειδικός αναμνηστικός φάκελος των ΕΛΤΑ, διατέθηκε δωρεάν, στα μέλη της εταιρίας που παραβρέθηκαν κατά την 1η τακτική Γ.Σ., η οποία άφησε την εντύπωση  σοβαρής , πρωτοποριακής και ολοκληρωμένης δουλειάς με πολύ θετικές κριτικές.
  Την 1η τακτική Γ.Σ., στήριξαν με την ευγενική στους χορηγία οι

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΚΟΝΙΔΑΡΗ

ECONOMICA ΚΥΘΗΡΩΝ  ΕΕ –Εταιρία Χρηματοοικονομικών &Λογιστικών Υπηρεσιών

ECONOMICA  - Εταιρία Χρηματοοικονομικών &Λογιστικών Υπηρεσιών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΖΑΘΕΟΝ ΠΥΡ

COMPUCOMM – Υπηρεσίες Συμβουλών Διαδικτύου


 ΔΕΙΓΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:












































Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας