ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ:10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ







Ολοκληρώθηκε με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ στο Αργοστόλι η επετειακή έκθεση για τα 10 χρόνια θερινής λειτουργίας της και εικαστικών εκθέσεων του Κώστα Ευαγγελάτου και των συνεργατών του.
Φέτος η παρουσίαση επιλεγμένων έργων από το 2000 μέχρι σήμερα , η έκθεση
«Μικρογραφίες της πανσελήνου» και η καθιερωμένη εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» αποτέλεσαν αισθητικό και κοινωνικό γεγονός  που προσήλκυσε δεκάδες επισκέπτες.Αρκετοί ήρθαν ειδικά στο Αργοστόλι για να παραστούν και 




υπήρξε κάλυψη από τον τύπο σε πανελλήνιο επίπεδο.Ενδεικτικές κρίσεις για την έκθεση:
«Κάθε έκθεση σου Κώστα,μας δίνει την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε ότι από την πόλη 


μας ξεπήδησε ένα σπουδαίο εικαστικό ταλέντο,και καταξιωμένος πλέον στον ελληνικό χώρο και όχι μόνον καλλιτέχνης.Συγχαρητήρια,συνέχισε με το ίδιο πάθος.»
Γιώργος Τσιλιμιδός,Δήμαρχος Αργοστολίου.,
«Το χρώμα,το σχέδιο,οι νέες τάσεις,ο αγώνας και η αγωνία του καλλιτέχνη που αναδύονται στα έργα σου είναι δηλωτικός της διαρκούς εξέλιξης και προόδου.Οι Νεφελογραφίες με τα υπέροχα χρώματα είναι πιά διαχρονικές.Τα επιζωγραφισμένα σπαράγματα παραμένουν μοναδικά.
Η villa Ροδόπη χάρη σε σένα και το έργο σου είναι ένα πολιτιστικό κύτταρο στην πόλη μας που αγαπάς και που σε αγαπά.»
Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη,φιλόλογος,συγγραφέας.,
 «Ιστιοφόρου κατάρτι τσακισμένο στην πετρωμένη παραλία.Φλύδα από σκαρί στα χέρια του καλλιτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου νέα ρότα χαράζει…Η αρμύρα του ξύλου απούσα,το πάθος του δημιουργού παρόν.Μορφές,συμπλέγματα και σώματα σε ένα σύμπαν ονειρικό.»
Τζώρτζ Αγραπίδης,επιμελητής εκθέσεων στο Αμστερνταμ και το Μπαχρέιν.

Μετά την έκθεση του στο Αργοστόλι  ο Κώστας Ευαγγελάτος προετοιμάζεται εντατικά για την νέα εικαστική περίοδο στην οποία κορυφαίο γεγονός θα είναι η μεγάλη αναδρομική έκθεση  ζωγραφικών του έργων, που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός Δ.Αθηναίων, από 15-29 Οκτωβρίου 2010, στις αίθουσες του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, Λ.Βασ.Σοφίας,με τίτλο SCRIPTORIUM II.

www.gisi.gr/evangelatos






Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας