Η πρώτη κοινή εκδήλωση στην Ιταλία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με την Ελληνoρθόδοξη Κοινότητα, “Άγιος Νικόλαος Μύρων” του Μπρίντιζι













                              
Μέλη και φίλοι της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πρώτη μας συνεργασία με φορείς του Εξωτερικού, όπου μας δίνεται η ευκαιρία να διαδώσουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη των Επτανήσων, ύστερα από πρόσκληση της Ελληνoρθόδοξης Κοινότητας, “Άγιος Νικόλαος Μύρων” του Μπρίντιζι, Λέτσε και Τάραντα, με αφορμή τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρος στην εορτή των πολιούχων της περιοχής, Αγίου Θεοδώρου & Αγίου Λαυρεντίου.
Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας και της σύσφιξης των σχέσεων με κάθε δυνατό τρόπο, Το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ» πιστό στην παράδοση και την ποιότητα , θα εκπροσωπήσει την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα υπό την διδασκαλία του Πολύκαρπου Τριανταφυλλίδη.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος, στην κεντρική περιοχή του Μπρίντιζι, στις 3/9/2010 και για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε με σχετική αφίσα που θα αναρτηθεί στην γύρω περιοχή της Ιταλίας, στις τοπικές εφημερίδες των νησιών του Ιονίου Πελάγους, σε εφημερίδες του εξωτερικού, στην ομάδα του facebook και στο blog της ΕΝΩΣΗΣ.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο κα Θεοδωρίδου Μαρία, για την ιδιαίτερη αυτή πρόσκληση και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και στο μέλλον αντίστοιχες συνεργασίες από διαφόρους φορείς , στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας