Στον Σοπέν θα είναι αφιερωμένο φέτος το Ιόνιο Φεστιβάλ


Στον  Πολωνό συνθέτη, Φρεντερίκο Σοπέν, θα είναι φέτος αφιερωμένο το Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής “Παύλος Καρρέρ”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, στο υπαίθριο θέατρο της Δερματούσας.
Ο Δήμαρχος Αρκαδίων, Στέλιος Μποζίκης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου χθες για το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας στο πλευρό του τον αντιδήμαρχο, Τιμόθεο Ζώντο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Βασίλη Σταμάτη, και τον σκηνοθέτη, Κώστα Καποδίστρια.
Ο κ. Μποζίκης σημείωσε πως “αυτή την εποχή είναι δύσκολη η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεδομένου ότι όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μάλιστα, και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, προέβλεψε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο αρκετοί Δήμοι θα είναι κλειστοί, λόγω των


οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν. Παρόλα αυτά, ο Δήμος Αρκαδίων πηγαίνει κόντρα στην οικονομική κρίση και θα πραγματοποιήσει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής “Παύλος Καρρέρ”. Θα είμασταν κατακριτέοι αν σταματούσαμε ένα φεστιβάλ, το οποίο έχει καταστεί θεσμός. Ο πολιτισμός για εμάς είναι πάνω απ΄ όλα. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο υπαίθριο θέατρο της Δερματούσας. Δίνουμε τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν στο κοινό το έργο τους, όταν άλλες εποχές κάποιοι τους αγνοούσαν επιδεικτικά. Το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στον Πολωνό συνθέτη, Φρεντερίκο Σοπέν, ενώ στις 30 Αυγούστου θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο και ο Πρέσβης της Πολωνίας, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για όσα έχουν κάνει, σε μια προσπάθεια τα πάντα να είναι στην εντέλεια”.
Ο αντιδήμαρχος Αρκαδίων, Τιμόθεος Ζώντος, τόνισε ότι στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ποιοτικά σχήματα με χαμηλό κόστος, ενώ ανακοίνωσε πως καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί στο Δήμο Αρκαδίων έκθεση για το έργο και την προσφορά του Φρεντερίκο Σοπέν.
Ο σκηνοθέτης, Κώστας Καποδίστριας, υποστήριξε πως στόχος είναι η Ζάκυνθος να γίνει κοιτίδα ποιοτικών εκδηλώσεων, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βασίλης Σταμάτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:
Παρασκευή 30 Ιουλίου
Tadeusz Domanowski: Ρεσιτάλ πιάνου αφιέρωμα στον Σοπέν, συμπαραγωγή με την Πολωνική Πρεσβεία, στα πλαίσια του έτους Σοπέν.
Τρίτη 3 Αυγούστου
Σπύρος Κουτσουβέλης – Elisabeth Schaefer: Έργα για βιόλα και πιάνο.
Παρασκευή 6 Αυγούστου
Βαγγέλης Μπουντούνης – Μάρω Ραζή: Έργα για δύο κιθάρες.
Τρίτη 10 Αυγούστου
Μουσικό σύνολο Άρια: Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα.
Παρασκευή 13 Αυγούστου
Cirquito: Multimedia παράσταση.
Τρίτη 17 Αυγούστου
Άννα Παγκάλου – Μαριάνα Τσίκα – Αθηνά Γιατρά – Δημήτρης Τραυλός. Έργα για mezzo soprano, πιάνο, βιόλα και τσέλο.
Παρασκευή 20 Αυγούστου
Stangers in Paradise: Αφιέρωμα στα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.
Να σημειωθεί ότι η ώρα έναρξης, για όλες τις εκδηλώσεις, είναι στις 21:30.

http://www.imerazante.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας