Λευκάδα: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εαρινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης "Άγγελος Σικελιανός"



Στις 14 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδος η πρώτη Εαρινή Συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Άγγελος Σικελιανός. Σε μια κατάμεστη Πλατεία από Λευκαδίτες και επισκέπτες του νησιού μας παίχτηκαν σύγχρονες Ελληνικές και Ξένες συνθέσεις καθώς και Κλασικής Μουσικής. 

Στη συναυλία συμμετείχε το Ντουέτο των Αδελφών Φεντερίκα και Γκαμπριέλ Μπορτολούτσι, φίλων της ΦΕΑΣ από το Μιλάνο της Ιταλίας, στο Πιάνο και το Βιολί,  οι οποίοι έπαιξαν Κλασικές συνθέσεις .

Στη συνέχεια ακολούθησε το Ντουέτο των Άγγελου Ροντογιάννη στο Ευφώνιο  και της Νίκης Αργυρού στο Φαγκότο και η Συναυλία έκλεισε με το Σύνολο Πνευστών της Φιλαρμονικής. Η Βραδιά ανέσυρε Πολιτιστικές μνήμες του παρελθόντος όπου η Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας ήταν σημείο αναφοράς για τα Πολιτιστικά δρώμενα του Νησιού. Άλλωστε αυτός ήταν και είναι σκοπός και στόχος της ΦΕΑΣ, να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς για τα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας η Κεντρική Πλατεία.

Το ζεστό χειροκρότημα αλλά και η επιδοκιμασία του κοινού για την πρωτοβουλία μας αυτή μας οπλίζει με δύναμη και θέληση για να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά και δημιουργικά  την προσπάθειά μας.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.





Θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την απόφαση του έως πρόσφατα συνεργάτη της Φιλαρμονικής Ένωσης Άγγελος Σικελιανός να μας ανακοινώσει τηλεφωνικώς, τρείς μέρες πριν την πραγματοποίηση της πρώτης Εαρινής Συναυλίας της Φιλαρμονικής, ότι κατόπιν εξωτερικών πιέσεων που δέχθηκε δεν θα λάβει μέρος στην Συναυλία, για την οποία εργάσθηκε και ο ίδιος,  όπως και έγινε τελικά. Εμείς ειλικρινά λυπούμαστε και θέλουμε να τονίσουμε ότι η ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με την Τέχνη-Επιστήμη της Μουσικής δεν μπορεί να μπεί σε καλούπια ούτε να υποκύπτει σε εκφοβισμούς. Αυτό συνέβαινε σε άλλες εποχές.
                                                     
                                                              Εκ του Δ.Σ.

Δείτε φωτογραφίες απο την συναυλία: 






















Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας