AΡΓΟΣΤΟΛΙ: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Κυριακή 1 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Δαυγάτων ώρα: 9.00μμ
Το Ιόνιο Θέατρο Σκιών παρουσιάζει μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους…
Δευτέρα 2 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Θηναίας  ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά…
 
Τρίτη 3 Αυγούστου
Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:    9.15μμ
  «Τρωάδες» του Ευριπίδη
 σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με τη Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Εκάβης.Μια από τις πιο δημοφιλείς σωζόμενες τραγωδίες επιλέγεται και παρουσιάζεται με οδηγό τη σκληρή διαχρονικότητά της. Τα δεινά του πολέμου και η συμφορά της προσφυγιάς δεν έχουν εγκαταλείψει την ανθρωπότητα από τον καιρό του τρωικού πολέμου μέχρι σήμερα και, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν γεωγραφικά σύνορα. Κάθε εξουσία που ασκείται με αλαζονεία είχε, έχει και θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Ο Ευριπίδης, στα 415 π.Χ., επιλέγει να μιλήσει για όλα αυτά μέσα από τη ματιά των αιχμάλωτων γυναικών της Τροίας, που ετοιμάζονται, σκλάβες πια, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να ακολουθήσουν τους νικητές Έλληνες σε μια νέα, άγνωστη πατρίδα. Η οξύτητα της καταγγελίας παράλληλα με τη συγκινητική ποιητική ευαισθησία, αναδεικνύουν το έργο σε ένα από τα αριστουργήματα όχι μόνο του αρχαίου δράματος, μα και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τετάρτη 4 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Διλινάτων ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών…
Παρασκευή 6 Αυγούστου
Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:    9.15μμ
«Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο…. Έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του»
Ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Εβελίνα Παπούλια συναντιούνται στη σκηνή σε μια κωμωδία που θα ανατρέψει τα πάντα !Όταν θέλεις κάτι πολύ….. οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις ή μένουν παγερά αδιάφορες αφήνοντάς σε στην τύχη σου;Μία παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα « Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβαρ του ΄80, το «It Had to Be You».Μία κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο καθένας μας με τη θέληση του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος , του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου. Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά βρίσκεται, άραγε,  το σύμπαν για να μπορέσει να μας βοηθήσει;
Παρασκευή 6 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγκώνα ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά…
Δευτέρα 9 Αυγούστου  Ζόλα   Ώρα : 19.30
«Εικόνες από το παρελθόν των χωριών μας….» οπτική παρουσίαση
«Στην ανέμη του χορού» χορευτική εκδήλωση
Επιμέλεια : Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός
9 – 13 Αυγούστου
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος»
Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος
 Έκθεση ζωγραφικής του Γαλιατσάτου  Δημήτρη
Ο Δημήτρης Γαλιατσάτος γεννήθηκε στην Ελλάδα, στο νησί της Κεφαλονιάς. Στα 26 του, μεταφέρεται στη Ρώμη. Εδώ νιώθει να βυθίζεται σε μια οικουμενική ατμόσφαιρα που του ξυπνά μια επιτακτική ανάγκη να αφηγηθεί, διαμέσου των έργων του, δημιούργημα των χεριών του. Ξεκινά, λοιπόν, μια πορεία που τον οδηγεί στην εσωτερική συνένωση των δυο τόπων στους οποίους έζησε και πορεύθηκε: η Ιταλία και η Κεφαλονιά συνδέονται στενά με τον εσωτερικό του κόσμο.
Από το 1988 ζει και εργάζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.
Ώρες λειτουργίας : πρωί 10.00 – 13.30 & βράδυ 20.00 – 23.00
Τρίτη 10 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Φαρακλάτων ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών…
 
Τετάρτη 11 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Φάρσων ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών…
Τετάρτη 11 Αυγούστου
Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:    9.15μμ
ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ                            
του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή
Με τη Σοφία Φιλιππίδου
Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς. Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της. Κέρδισε το θεατρικό βραβείο καλύτερου νεοελληνικού έργου του Αθηνοράματος .
Πέμπτη 12 Αυγούστου
Λιθόστρωτο – Κεντρική Πλατεία   Ώρα  : 21.00
ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ από την Χορωδία Αργοστολίου
13 – 14 Αυγούστου
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος»
Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος
Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος της ΔΕΠΑΨ – Τμήμα Ενηλίκων . Υπεύθυνη του τμήματος η ζωγράφος Ελευθερία Βερονίκη.
 
 
Τρίτη 17 Αυγούστου
Κήπος Νάπιερ Ώρα : 21.15
Έντεχνο ελληνικό τραγούδι
Λευτέρης και Μελίσσα Μαρκαντωνάτου
 
Τρίτη 17 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Τρωϊαννάτων ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών…
Τετάρτη 18 Αυγούστου
Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:    9.15μμ
 «Σεβάχ ο θαλασσινός»
Ο «ΣΕΒΑΧ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ» και τα ταξίδια του ανήκουν στις ωραιότερες σελίδες του Αραβικού Έπους «ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ». Όλη η σοφία της Ανατολής περιγράφεται με συναρπαστικό τρόπο, μέσα από τις περιπέτειες ενός μικρού εμπόρου από τη Βαγδάτη που αγωνίζεται για επιβίωση διασχίζοντας άγνωστες θάλασσες και ανεξερεύνητους Ωκεανούς. Ο πολύπαθος ΣΕΒΑΧ, λογοτεχνική επίδραση του Ομηρικού Οδυσσέα, συμβολίζει τον αιώνιο ταξιδευτή πού θέλει να μάθει και να κατακτήσει τη γνώση .Μία ιστορία μαγική μία καλοτάξιδη ΣΕΒΑΧΟΔΥΣΣΕΙΑ γεμάτη εκπλήξεις, αγωνία, κωμικά απρόοπτα, συγκίνηση και άφθονο γέλιο...Μία θεατρική παράσταση που φιλοδοξεί να σας μείνει αξέχαστη...!                       Πρωταγωνιστούν : Κώστας Μπακάλης, Νίκος Δροσάκης, Βασίλης Θεοδωρίδης, Έφη Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης Λέκος, Στέφανος Λώλος, Σωτήρης Κηπουρός.
17 – 22 Αυγούστου
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος»
Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος
 Έκθεση ζωγραφικής της  Ελευθερίας Βερονίκη
Ώρες λειτουργίας : πρωί 10.00 – 13.30 & βράδυ 20.00 – 23.00
ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ
Ο ορθολογισμός και ο νατουραλισμός είναι οι εχθροί της Τέχνης. Η μόνη αληθινή πηγή της, είναι η γεμάτη πάθος φαντασία.
 Ένα έργο τέχνης μπορεί να ακολουθήσει τη δική του πορεία εξέλιξης, οδηγούμενο από το υποσυνείδητο του καλλιτέχνη και χωρίς κανένα στοιχείο συνειδητού ελέγχου του ίδιου.
Ο πίνακας έχει τη δική του ζωή. Προσπαθώντας ο καλλιτέχνης να την κάνει να βγει στην επιφάνεια, δημιουργείται μια συναισθηματική φόρτιση του χρώματος και της φόρμας.
Ίσως αυτή η φόρτιση γίνει ορατή ή μπορέσει να αποκρυπτογραφηθεί από το θεατή!
                                                                                                                  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΕΡΟΝΙΚΗ
Πέμπτη 19 Αυγούστου
Στο Πλακόστρωτο Χώρο του Κουτάβου  Ώρα: 21.30
Bad reputation
Συναυλία από το ροκ συγκρότημα
 
Παρασκευή 20 Αυγούστου
1ο  ROCK  FESTIVAL  ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Πλακόστρωτος Χώρος Κουτάβου
Ώρα : 21.30
 
Σάββατο 21 Αυγούστου
Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα:    9.30μμ
«ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» του Κάρλο Γκολντόνι
Η Μιραντολίνα μοναδική κληρονόμος μιας λοκάντας (πανδοχείου), καταφέρνει να διευθύνει με ιδιαίτερη επιτυχία  την επιχείρησή της. Στο πλευρό της υπάρχει πάντα ο Φαμπρίτσιο ένας  καμαριέρης της λοκάντας, ο οποίος προσβλέπει στην - δια του γάμου με τη Μιραντολίνα - οικονομική και κοινωνική ανέλιξή του…..
Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Γιαννόπουλος,  Μαριάνθη Φωτάκη , Άγγελος Μπούρας, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης
Συντελεστές: Απόδοση-σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνικό-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Κινησιολογική επεξεργασία-χορογραφία:΄Ελενα Γεροδήμου, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
21 – 22 Αυγούστου
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος»
Aίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα
Το Ναυτικό Μουσείο Αργοστολίου σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων Ελλάδας και Κύπρου
Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος
Έκθεση Ζωγραφικής «Ιστιοφόρα Ιονίου» Λάμπρος Γ. Σιμάτος
Κυριακή 22 Αυγούστου
Δημοτικό Διαμέρισμα Κουρουκλάτων ώρα: 9.00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών…
 
Τρίτη 24 Αυγούστου
Κολώνα της Γέφυρας  Δεβοσέτου  ώρα 10.00μμ
«Τραγουδώντας στην Πανσέληνο»
Για Τρίτη συνεχή χρονιά η Χορωδία Αργοστολίου διοργανώνει «Βραδιά στην Πανσέληνο» στην Κολώνα της Γέφυρας του Αργοστολιού.
Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
 
25 – 29 Αυγούστου
Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος»
Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος
 3η ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία Κεφαλονιάς, πιστή στο ραντεβού της κάθε δύο χρόνια, παρουσιάζει φέτος ένα πλήθος έργων τέχνης.
Οι τρεις εμπνευστές της εκδήλωσης, με απόλυτη πεποίθηση για τη συμβολή τής Τέχνης στην αισθητική αντίληψη, την επικοινωνία, την καλλιέργεια και την προσέγγιση του ανθρώπου, θέλουν να συμβάλλουν στην πολιτιστική και πνευματική ανάδειξη του τόπου. Με αυτή την έννοια:                                                                                                                            O παιδίατρος Βαγγέλης  Ευαγγελάτος ζωγραφίζει τον άνθρωπο και απεικονίζει έντεχνα μύχιους πολιτικούς προβληματισμούς.                                                                                                              Η μαθηματικός Τζόγια Καππάτου με την επιμελημένη ζωγραφική της, προσελκύει τα παιδιά και ξυπνά στους μεγαλύτερους παιδικές μνήμες, γυρίζοντας μας  πίσω σε χρόνια ξεγνοιασιάς.                                                                                                                                                              Η οδοντίατρος Σοφία Αράβου-Παπαδάτου στη φετινή της θεματολογία με ζωγραφική και ποίηση, παρουσιάζει τη Γυναίκα στον κόσμο, και τη Μετουσίωση, τη μετατροπή της εσωτερικής μας ενέργειας σε ωφέλιμο έργο.
H Τριλογία φιλοξενεί παράλληλα, πολλούς καλλιτέχνες με τις δημιουργίες τους. Η ‘Eκθεση πλαισιώνεται από την παρουσίαση καλλιτεχνικού κοσμήματος από τον Νίκο Γαρμπή. Θα εκτεθούν επίσης κοσμήματα faux,  γλυπτική χώρου,   ξυλόγλυπτα διακοσμητικά   και χρηστικά ξυλόγλυπτα,   φωτογραφία   κ.α., για μία ολοκληρωμένη αισθητική και πνευματική απόλαυση.
Ώρες λειτουργίας : πρωί 10.00 – 13.30 & βράδυ 20.00 – 23.00
Κυριακή 29 Αυγούστου
Συναυλία της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς
Εισιτήρια  προπωλούνται στο Ίδρυμα Φωκά- Κοσμετάτου.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 26710.26595
Δευτέρα 30 Αυγούστου
Κήπος  Νάπιερ   ώρα : 9.00μμ
Οι Αδελφοί Καραβιώτη με το εξαμελές μουσικό τους συγκρότημα «Μελωδίες & Ηχοχρώματα», θα παρουσιάσουν μια συναυλία με θέμα:
«Από την καντάδα του χθες… στο τραγούδι του σήμερα»
Σας προσκαλούμε στο μουσικό μας ταξίδι από την Κεφαλονίτικη  και Επτανησιακή καντάδα, μέχρι τα σημερινά αγαπημένα μας τραγούδια…
Συμμετέχουν: Γρηγόρης Βλαχούλης: πιάνο – τραγούδι, Θεόδουλος Παρασκευαΐδης: μπουζούκι, Γιώργος Γουμενάκης & Άγγελος Μουρελάτος: Μαντολίνα
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ & ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
   ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ – ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟ
   Παραδοσιακό Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής
 
   ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΘΗΝΑΙΑΣ-ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΑΤΑ
Παραδοσιακό Πανηγύρι  Αγίου Παντελεήμονα
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΑΥΓΑΤΩΝ
Ετήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι του Σωτήρα
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΦΑΡΣΩΝ
Ετήσιο Παραδοσιακό Πανηγύρι στην Πλατεία του Αγίου Χριστοφόρου
Διοργανωτές : Σύλλογος « ο Φάρος» Φάρσα
 Σύλλογος «ο Άγιος Χριστόφορος» Πειραιάς
 
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ
«Γιορτή της Μουσταλευριάς»
Πλούσιο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα , Αναβίωση Πατήματος Σταφυλιού και Παρουσίαση  Παραδοσιακών Χορών
ΤΡΙΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
Παραδοσιακό Πανηγύρι της Παναγίας της Λάμιας  


http://kefaloniapress.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας