Κέρκυρα: Εγκαίνια Έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΟΦΩΤΑ
         Κώστας Ευαγγελάτος


Εγιναν με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων , την παρουσία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου , της Εταιρείας Κερκυραικών Μελετών και του Μουσείου Σολωμού κ. Περικλή Παγκράτη και σημαντικών εκπροσώπων του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της Κέρκυρας τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο:Μορφές και Νεφελόφωτα στις αίθουσες της Πινακοθήκης Δήμου Κερκυραίων στα επιβλητικά Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας.



 Τον  καλλιτέχνη παρουσίασαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πινακοθήκης, βυζαντινολόγος, καθηγητής του Ιονίου Παν/μιου Σπύρος Ασωνίτης,ο οποίος αναφέρθηκε στην ποιοτική και πολλαπλή προσφορά του Κώστα Ευαγγελάτου στο καλλιτεχνικό και πνευματικό παρόν των Ιονίων νησιών και η ιστορικός τέχνης,διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρία Μελέντη ,η οποία μίλησε διεξοδικά γιά τα έργα της έκθεσης,τις  εκθέσεις του καλλιτέχνη σε σημαντικά διεθνή εικαστικά κέντρα αλλά και στην έντονη δράση του όσον αφορά την προβολή της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης,τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κεφαλονιά που ίδρυσε την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Ο Κώστας Ευαγγελάτος τους  ευχαρίστησε για την τιμητική διοργάνωση και αναφέρθηκε στις Ιόνιες διαχρονικές ρίζες της έμπνευσης του,στις σχέσεις του με την πνευματική Κέρκυρα αλλά και γιά την θέση του καλλιτέχνη στη σημερινή κοινωνία. Η θαυμάσια βραδιά των εγκαινίων ολοκληρώθηκε  με δεξίωση στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου 2010.

πληροφορίες:2661048690

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας