Όλη η Ελλάδα μέσα εκτός από τα Ιόνια σε πρόγραμμα υπέρ των μικρομεσαίων!

Στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών στα Ιόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειάς μας από την ένταξη σε κοινοτικό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βάζοντας όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μέσα!
Την ανακοίνωση έκαναν στις αρχές του μηνός το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μαζί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), όπου έγινε γνωστή η έναρξη διαδικασίας υποβολής προτάσεων για την επιλογή Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών που θα συμμετέχουν στην προώθηση και υλοποίηση του πρώτου χρηματοπιστωτικού προϊόντος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας JEREMIE.
Τι είναι το πρόγραμμα JEREMIE
Στην πρωτοβουλία έχουν ενταχθεί όλα τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2007 – 2013, «Μακεδονία – Θράκη», «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και «Αττική», εκτός από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι»! Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από το ταμείο JEREMIE σε αυτό το πρώτο προϊόν είναι ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ…
Η Κοινοτική Πρωτοβουλία JEREMIE έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με δάνεια και εγγυήσεις δανείων. Προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 16η Ιουλίου 2010.
Μ. Φόρτες: Ανεξήγητο μυστήριο…
Για προφανές πρόβλημα που δημιουργείται από την ανεξήγητη στάση της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, ο οποίος έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να σχηματίσει ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε δήλωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενώ τα Ιόνια Νησιά βιώνουν την χειρότερη τουριστική χρονιά από το 1974 (σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες), οι τοπικές οικονομίες «έχουν γονατίσει» και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, παραμένει ανεξήγητο μυστήριο ο αποκλεισμός ΜΟΝΟ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα Νησιά του Ιονίου (και μαζί της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας) και το πρόγραμμα JEREMIE».

Πηγή: Corfu PRESS (www.corfupress.com) – Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας