Έκθεση Φωτογραφίας «Εγκλουβή Λευκάδας: Ένα χωριό, μία ιστορία»


«Εγκλουβή Λευκάδας: Ένα χωριό, μία ιστορία»
Aπό τις 28 Μαΐου-13 Ιουνίου 2010 το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Λευκαδίων Β. Ελλάδας «Η Φανερωμένη» θα παρουσιάσουν στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Γενί Τζαμί), την Έκθεση Φωτογραφίας της συμπατριώτισσάς μας φωτογράφου-σκηνοθέτιδας Ελεονώρας Φιώρου «Εγκλουβή Λευκάδας: Ένα χωριό, μία ιστορία»

H Έκθεση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο Μουσείο των Λουτρών στην Πλάκα (Φεβρουάριος 2006) στην Πάτρα στη Διακίδειο Σχολή (Μαΐος 2006)και στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου (Σεπτέμβριος 2007). Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει επίσης προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Οροπέδιο της Εγκλουβής – Κωδικός: ILL293» στην αίθουσα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14 στις 5 Ιουνίου ώρα 19.00.


www.studiolefkatas.gr

                                                                                            Σπύρος Κούρτης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας