16 ΜΑΙΟΥ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σύμφωνα με την  από 20/3/2010 απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης  αποφασίσθηκε η  Ένωσή  μας να  πραγματοποιήσει  το 1ο της Συνέδριο   στις 16 αυτού του Μαΐου ημέρα   Κυριακή. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 10 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας και πάντα με την συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
               Οι θεματικές Ενότητες που θα απασχολήσουν το Συνέδριο και που πάνω σ’  αυτές θα γίνουν και οι εισηγήσεις των συνέδρων είναι:
         1.- Κέρκυρα και  Χορωδίες
         2.- Χορωδίες  (Επιμόρφωση-Επίπεδο-Ρεπερτόριο)
         3.- Χορωδίες  (Οικονομική  κατάσταση – Επιχορηγήσεις-  Χορηγίες)
         4.- Χορωδίες  (Διοίκηση  – Χορωδοί –  Μαέστροι)
         5.- Χορωδίες και  ανθρώπινες σχέσεις 
Η είσοδος για όσους  θα ήθελαν να παρακολουθήσουν  τις εργασίες του  συνεδρίου θα είναι ελεύθερη.

http://corfutv.gr                                                             Σπύρος Κούρτης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας